- Jeg kan ta fem medaljer

Kjetil Aamodt tror han kan vinne fem VM-medaljer etter at han i Wengen i går bare var 20 hundredeler unna pallen i slalåm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er jeg i nærheten av pallen i alle øvelsene, og jeg jobber ut fra det, sier Kjetil til Dagbladet.

I går vant han årets første seier i kombinasjonen og ble nummer sju i slalåmrennet. For kombinasjonsseieren fikk han 250000 kroner og tilfredsstillelsen ved å holde Bode Miller bak seg nok en gang.

- Artig det. Jeg vinner jo ikke så ofte renn, sier han.

Men det er først når samtalen dreier inn på VM-mulighetene at Kjetil blir ivrig. Sjuendeplassen i går var hans beste i slalåm siden desember 2001. Med bare 20 hundredeler fram til Ivica Kostelic på tredjeplass, har han fått sjøltillit så det monner også i den mest tekniske disiplinen.

To er målet

- Jeg var veldig nær pallen i slalåm i dag, og det er nå fullt mulig å ta VM-medalje i alle fem disiplinene. Om det er realistisk er noe annet. Det er jo bare én som har klart det (Lasse Kjus i Vail-VM i 1999, red.anm). Målet mitt er to medaljer, sier Kjetil.

Denne sesongen har han disse resultatene som best i de fem disiplinene:

1. plass i kombinasjonen (Wengen i går), 3. plass i storslalåm (Adelboden 14.01), 3. plass i utfor (Lake Louise 30.11), 4. plass i super-G (Lake Louise 01.12 og Val Gardena 20.12) og 7. plass i slalåm (Wengen i går).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer