- Jeg kan ta fem medaljer

Kjetil Aamodt tror han kan vinne fem VM-medaljer etter at han i Wengen i går bare var 20 hundredeler unna pallen i slalåm.

- Nå er jeg i nærheten av pallen i alle øvelsene, og jeg jobber ut fra det, sier Kjetil til Dagbladet.

I går vant han årets første seier i kombinasjonen og ble nummer sju i slalåmrennet. For kombinasjonsseieren fikk han 250000 kroner og tilfredsstillelsen ved å holde Bode Miller bak seg nok en gang.

- Artig det. Jeg vinner jo ikke så ofte renn, sier han.

Men det er først når samtalen dreier inn på VM-mulighetene at Kjetil blir ivrig. Sjuendeplassen i går var hans beste i slalåm siden desember 2001. Med bare 20 hundredeler fram til Ivica Kostelic på tredjeplass, har han fått sjøltillit så det monner også i den mest tekniske disiplinen.

To er målet

- Jeg var veldig nær pallen i slalåm i dag, og det er nå fullt mulig å ta VM-medalje i alle fem disiplinene. Om det er realistisk er noe annet. Det er jo bare én som har klart det (Lasse Kjus i Vail-VM i 1999, red.anm). Målet mitt er to medaljer, sier Kjetil.

Denne sesongen har han disse resultatene som best i de fem disiplinene:

1. plass i kombinasjonen (Wengen i går), 3. plass i storslalåm (Adelboden 14.01), 3. plass i utfor (Lake Louise 30.11), 4. plass i super-G (Lake Louise 01.12 og Val Gardena 20.12) og 7. plass i slalåm (Wengen i går).

Slik rangerer han medaljemulighetene sine i VM:

- Kombinasjonen, super-G, utfor, storslalåm og slalåm.

VM starter i St. Moritz med super-G 2. februar. Kombinasjonen kjøres fire dager seinere.

Har OL-følelsen

I fjor ble Kjetil alpinkongen i Salt Lake med gull i super-G og kombinasjonen. Før OL hadde han 1. plass i kombinasjonen, 2. plass i utfor, 4. plass i slalåm, 5. plass i super-G og 9. plass i storslalåm som de beste resultatene.

Kjetil har de siste par ukene fått veldig mye av den samme følelsen han hadde i fjor på samme tid.

- Ja, det likner. Forskjellen fra i fjor er at vi ikke tar fri den siste uka før VM. Men til gjengjeld slipper vi å dra over Atlanteren, sier Kjetil.

I dag tar han en fridag i Kitzbühel før utforgjennomkjøringene starter i morgen. Fredag kjører han super-G og lørdag er det utforrenn i Hahnenkamm-løypa (nummer to i fjor). Søndag kjører han slalåm i Kitzbühel, og tirsdag kjører han slalåm i Schladming før det blir to dagers trening før VM braker løs.

- Da skal jeg trene slalåm og super-G, sier Kjetil.

NÆR PALLEN: Kjetil Aamodt svingte ned til sjuendeplassen i gårsdagens slalåm i sveitsiske Wengen - 20 hundredeler bak pallen. Nå har han tro på VM-medalje også i slalåm. - Jeg var veldig nær pallen i slalåm i dag, og det er nå fullt mulig å ta VM-medalje i alle fem disiplinene, sier alpinisten.