- Jeg kan ta skylda for det første tyske målet, men ikke de seks andre

Brasilianerne mener Mick Jagger bringer ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Brasil tror mange - mer eller mindre i fullt alvor - at Rolling Stones-vokalist Mick Jagger (70) ødelegger for lagene han støtter i fotball-VM. Noen gir ham også skylda for 7-1-tapet mot Tyskland på tirsdag.

Briten fått tilnavnet «Pé Frio» - som betyr «kald fot» og er et tilnavn på en person som nettopp bringer ulykke.

Foran semifinalen ble han av enkelte oppfordret til å holde seg unna - og i alle fall la være å komme med lykkeønskninger, mens andre lagde en pappfigur med Jaggers hode, tysk drakt og en snakkeboble med teksten «Let's go Germany!!!»

Jagger stilte på tribunen med England-caps, men satt sammen med brasilianske fans da laget deres ble maltraktert av Tyskland i Belo Horizonte.

Han nekter imidlertid å ta skylda for det rekordstore semifinaletapet.

- Jeg kan ta ansvaret for det første tyske målet, men ikke de seks andre, sier Jagger til The Sun ifølge Daily Mirror.

Begynte i 2010 Den brasilianske myten om Jaggers dårlige påvirkning startet allerede under VM i 2010.

Da USA møtte Ghana i Sør-Afrika, var Jagger på tribunen sammen med Bill Clinton. USA tapte 2-1. Dagen etter var han på tribunen med England-skjerf da hjemlandet hans tapte 4-1 mot Tyskland.

Og da Brasil møtte Nederland i kvartfinalen, hadde Jagger med seg sønnen i Brasil-trøye. Nederland vant kampen 2-1, og det var etter dette overtroiske brasilianere begynte å gi Jagger skylda for alt som gikk galt.

Topp 10 Rolling Stones-sanger Argentina og Tyskland ikke spiller i garderoben før finalen:

• It's All Over Now
• 19th Nervous Breakdown
• (I Can't Get No) Satisfaction
• You Can't Always Get What You Want
• Biggest Mistake
• I Got the Blues
• Oh No, Not You Again
• No Expectations
• Slipping Away
• You Got the Silver

Allerede under de innledende kampene i årets VM, ble Jagger via plakater på tribunene oppfordret til å holde med lagene Brasil skulle møte - eller på mer generell basis erkerivalen Argentina.

«Please, Mick!» sto det på et banner med en tegning av rockelegenden i en Argentina-drakt.

Tippet Portugal som vinner Jagger selv var på turné i Europa i starten av mesterskapet, men det viste seg at «forbannelsen» ikke krevde hans direkte tilstedeværelse.

19. juni skrev han en lykkeønskning på Twitter til England. «Dette er kampen å vinne», skrev han. Luis Suarez' vinnermål sørget for at England tapte 2-1 og sto med null poeng etter to kamper.

Under en konsert i Roma like etter sa Jagger til italienerne at laget deres kom til å slå Uruguay i den kommende kampen. Diego Godín scoret kampens eneste mål for Uruguay, og Italia røk ut.

Og allerede da Rolling Stones spilte i Lisboa i mai, proklamerte Jagger fra scenen at Portugal kom til å vinne VM. I likhet med Italia og England, kom heller ikke Cristiano Ronaldo og lagkameratene seg videre fra gruppespillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer