- Jeg kan tenke meg å bli Molde-spiller permanent

Kamara flørter med Molde.

• Bodø/Glimt - Molde 1-3

BODØ (Dagbladet): Kamara sa det faktisk LENGE etter å ha senket Glimt.

For Kamara slet betydelig tyngre på dopingkontrollen enn han gjorde med Glimt-forsvaret.

Slet med dråpene Da Dagbladet fikk intervjue tomålsscoreren, en time etter kampslutt, hadde han sittet hos kontrollørene og bælmet halvannen liter vann - uten å få ut en dråpe.
Han ble på dette tidspunkt innvilget en kort permisjon, for å snakke med de av mediene som fortsatt stod og ventet på matchens lirare.  
- Jeg må snart gå inn igjen. Det kjennes som dette kommer til å ta minst to timer til. Jeg begynner å bli vant til slike kontroller. Jeg blir stadig plukket ut til å avlegge disse urintestene. Hver tredje, fjerde kamp. Det er nesten så jeg tenker at det ikke er tilfeldig, sa en smilende Kamara.

Og la til:  
- Det går greit så lenge vi vinner, og jeg har scoret mål. Det er mye tyngre å sitte der når man har tapt.

Roser medspillerne To ganger fikk Kamara nettkjenning på Aspmyra - henholdsvis med et hodestøt og en bredside - begge ganger etter strålende forarbeid av Per Egil Flo. Målene var nok til å senke Glimt på Aspmyra i Bodø. Dermed er den regjerende seriemesteren tilbake på vinnersporet etter tapet for Odd forrige helg.
 - Per Egil var flink til å fôre meg i dag. Men Molde har mange slike tilretteleggere. Jeg får mye å jobbe med. Så det handler om å løpe og finne rommene. Jeg fant rommene både i dag og mot Odd sist, og i dag kom også pasningene.

Da Molde gikk opp i 2-0 mente mange at ballen kom fra en offside-plassert Flo. Kamara er usikker:
- Jeg registrerte at han lå dypere enn meg. Men akkurat da var jeg fullt fokusert på pasningen som jeg visste at han ville sende meg. For meg handlet det kun om å plassere meg best mulig. Og det klarte jeg, sa 25-åringen, som bredsidet ballen i mål.
 1-0 headet han vakkert i mål, etter nok et nydelig forarbeid av Flo.
Håper på ett mål pr kamp Ola Kamara er en fotballnomade. Molde er hans åttende klubb. Og den fjerde klubben der han spiller på utlån!  
Forrige gang Kamara var lånt ut - til Strømsgodset i 2013 - bidro Kamara sterkt til at Godset ble seriemester, med hele 12 scoringer på 14 kamper.  Nå håper hele Romsdal at det samme skal skje i år. Ola Kamara har iallfall snittet i orden, med to kamper og to mål. - Over en lang sesong kan det bli tøft å holde det snittet. Men målet mitt er ett mål per kamp, sier spissen.

- Molde bedre enn Austria Han er på lån ut sesongen fra Austria Wien, en av Østerrikes absolutte toppklubber. Men Ola Kamara er ikke snauere enn at han mener utlånsovergangen til Molde er et steg oppover:
 - Molde er bedre enn Austria Wien, hevder spissen.  - Molde er din åttende klubb. Når skal du slå deg til ro?

 - Jeg føler meg veldig rolig nå. Det kan godt hende at utlånet blir til en permanent overgang. Det er så mye kvalitet i Molde, jeg merker på treningene at vi har svært mange spillere som holder et høyt nivå. Kamara har kontrakt med Austria Wien ut 2016. Men forrige sesong ble ikke hva han hadde håpet:

- To trenere fikk sparken på et halvt år. Hos den tredje fikk jeg ikke mye spilletid. Det gjorde valget enkelt, sa Kamara, som fikk 23 kamper og to mål for Austria Wien.

 - Hva tenker du om landslaget?

 - Ikke noe særlig, utover at det er et langsiktig mål å komme tilbake dit. Jeg har sju landskamper og vil gjerne ha flere.

Jevnere enn antatt
Matchen mot Bodø/Glimt var fartsfylt og mer spennende enn resultatet 1-3 tilsier. Glimt hevet seg flere hakk fra den begredelige seriepremieren i Sandefjord, som også endte med tap 1-3.

Både da Trond Olsen var klink alene gjennom på stillingen 0-1, og da Glimt hadde redusert til 1-2 på et selvmål, var muligheten tilstede for poeng til den hardt prøvede Bodø-klubben.

 - Jeg syns vi gjorde en god kamp mot et meget godt lag. Poengene vil komme, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.