- Jeg kan være verdens største idiot

Heidi Weng om tabba.

KUUSAMO (Dagbladet): Heidi Weng gjorde det umulige i Kuusamo i dag - gikk til mål en runde for tidlig. Dermed gikk hun glipp av en mulig 2. plass i minitouren som Therese Johaug vant suverent.

Etterpå var det mye fortvilelse, og enda mer gråt. Men så, etter noen timer, innså hun at ei tabbe i et skirenn ikke akkurat er verdens undergang.

Da hun møtte pressen klokka halv tre i ettermiddag, var smilet igjen på plass. Det samme var den velkjente selvironien.

- Jeg er jo verdens største idiot av og til. Jeg får jo til det meste. Nå lurer jeg på hva det neste blir, gå feil vei kanskje.

- Du gikk til mål etter tre runder, men skulle gå fire. Hva tenkte du mens du lå i snøen der etter å ha spurtet helt alene?

- Da jeg skjønte hva som hadde skjedd hadde jeg mest lyst til å grave meg ned. Men så tenkte jeg at jeg fikk vel bare å fortsette å gå da... og gjøre det beste ut av det.

- Du fikk voldomt med trøst i målområdet etterpå? Har du fått flere klemmer noen gang?

- Det har jeg kanskje, men det var rørende å få så mye støtte og trøst. Særlig de svenske, Ida Ingemarsdottir og Stine Nilsson var veldig på å klemte meg og trøstet. Det var rørende, det satte jeg veldig stor pris på, sier Heidi Weng.

- Er du ferdig med dette nå?

- Ja, jeg var lei meg i en halvtime. Så begynte jeg å minne meg selv på at jeg har gjort feil før jeg, og kommet sterkt tilbake helga etter.

GLAD IGJEN: Heidi Weng viser selvironi etter tabben som alle snakker om. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GLAD IGJEN: Heidi Weng viser selvironi etter tabben som alle snakker om. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer