- Jeg kan vinne Flandern rundt

Arvesen vant i det minste generalprøven.

Proffsyklist Kurt Asle Arvesen (33) seiler opp som en sjelden norsk klassikerfavoritt etter seieren i generalprøven Grand Prix Harelbeke lørdag.

For rittet er regnet som den store testen før de tre store klassikerrittene kommer på rad og rekke; Ronde van Vlaanderen (6. april), Gent-Wevelgem (9. april) og Paris-Roubaix (15. april).

- Jeg kan vinne Flandern rundt med den formen jeg har nå, men vi er fem mann i laget i samme posisjon. Uansett blir jeg et kort å spille ut for laget, sa Arvesen til NTB.

Belgiske Tom Boonen vant de fire foregående utgavene av brusteinsrittet til Harelbeke. I 2005 vant den belgiske superstjernen Grand Prix Harelbeke, og han fulgte opp med seier i både Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix.

- Det var artig å bryte Boonens seiersrekke her, mente romsdalingen.

Ikke planlagt


33-åringen hadde ikke helt planlagt noen formtopp i slutten av mars.

- Nei, men riktig med hvile og trening har gjort susen likevel. Jeg kjente noe skjedde i løpet av Tirreno-Adriatico. Mitt mål har hele tiden vært å toppe formen til Giro d\'\'Italia (mai).

Forrige helg bidro en rå Arvesen sterkt til at lagkamerat Fabian Cancellara vant klassikeren Milano-San Remo.

- At Kurt gjentar den sterke syklingen fra forrige helg, gjør ham til outsider i Ronde van Vlaanderen i mine øyne. De aller fleste som satser på Vlaanderen var med i Harelbeke, sa landslagssjef Steffen Kjærgaard.


Første seier
Nordmannen brøt løs fra utbrytergruppen på tre mindre enn en kilometer før mål og sikret seieren i den 51. utgaven av endagsrittet over 203 kilometer. Seieren er Arvesens første for året.

- Jeg trodde andre var sterkere enn meg, men til slutt var det David Kopp som prøvde seg, og han var trøtt etter et langt bruddforsøk, sa Arvesen etter å ha syklet forbi tyskeren og over mål i ensom majestet.

OUTSIDER: 100 meter før mål ble David Kopp passert av Kurt Asle Arvesen, som kjørte inn til seier. Nå tror han på suksess i klassikeren Ronde van Vlaanderen Foto: REUTERS/SCANPIX
OUTSIDER: 100 meter før mål ble David Kopp passert av Kurt Asle Arvesen, som kjørte inn til seier. Nå tror han på suksess i klassikeren Ronde van Vlaanderen Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kopp tok annenplassen fem sekunder bak, mens Greg Van Avermaet ble beste belgiske hjemmerytter på tredjeplass.

- Det er tøft å tape rittet 100 meter før mål, men Arvesen var best og fortjente seieren. Jeg er glad for at de tre sterkeste kom på seierspallen, sa Kopp.

Arvesens lag, Team CSC, hadde også flere andre ryttere med langt framme, best av dem Matti Breschel på sjuendeplass.

Tom Boonen måtte nøye seg med åttendeplass lørdag.

Gabriel Rasch ble nummer 32. Han satt i hovedfeltet som kom inn 4.15 minutt bak vinneren. Lagkamerat Thor Hushovd brøt.

(NTB)

- Jeg kan vinne Flandern rundt