-  Jeg kan vinne OL

En rørt Kurt Asle Arvesen (29) føler seg god nok for OL-gull etter førsteplass i Danmark Rundt. Landslagssjefen sier han og Thor Hushovd stiller på lik linje.

-  Jeg ville vise at jeg kan mer enn å velte på sykkel!

Kurt Asle Arvesen var både lettet, rørt og glad etter å ha rullet i mål til seier i Danmark Rundt. Han har kommet seg etter en Tour de France med flere velter og hard medfart, og nå føler han seg sterk.

-  Jeg kan gå helt til topps i OL. Hvis vi holder oss kalde i varmen, kan det gå. Vi har gode muligheter, sier moldenseren.

Det samme tror landslagstreneren.

-  Holder oss i øra

-  Kurt har vist at han er helt restituert etter Tour de France, og at han er i god form. Og den blir ikke borte i løpet av ei uke, tror Atle Kvålsvoll.

Han sier det ikke har vært noe taktikkmøte, og at Thor Hushovd og Arvesen stiller på lik linje i forhold til å være hvem laget skal kjøre før i Aten.

-  Taktikken tar vi seinere, sier han.

-  Ledelsen kommer nok til å holde oss i øra, og det blir sikkert kontrollert kjøring der nede, sier Arvesen.

Han rangerer seieren i Danmark som sin tredje største i karrieren rent sportslig, bak fjorårets etappeseier i Giro d'Italia, og VM-gullet for ryttere under 23 år i 1997.

Dag full av følelser

Men følelsesmessig var gårsdagen størst.

Da han rullet over målstreken i Fredriksberg, gikk tankene 11 år tilbake i tid. Da tok kameraten Torbjørn Holen seg fri fra jobben for å kjøre den daværende 18-åringen til sitt første løp i utlandet. Året etter døde Holen av hjerteproblemer, bare 29 år gammel.

-  Det var veldig rart den siste biten i dag, og jeg ble ganske følelsesladet. Denne seieren dedikerer jeg Torbjørn. Han hadde sånn tro på meg, og sa at jeg en gang ville bli en av verdens beste, sier Arvesen.

Han setter også stor pris på at laget, CSC, virkelig unnet han seieren.

-  Vi snakket om det på forhånd, og Jens Voigt (som Arvesen slo med to sekunder i sammendraget), ville gi meg seieren etter alt det harde arbeidet jeg har lagt ned for laget i år. Så var det opp til meg å vinne spurten underveis.

Det gjorde Arvesen, og fikk de tre bonussekundene som sendte han forbi sin tyske lagkamerat i sammendraget. Landeveissyklistene skal i aksjon på OLs andre offisielle dag -  lørdag 14.august.

ENDELIG I GULT: Kurt Asle Arvesen har vist stadig bedre form siden Tour de France, og i går vant han Danmark Rundt foran de sterke konkurrentene Jens Voigt og Stuart O'Grady.