- Jeg kjenner at det er over

Nannskog legger opp og blir Stabæk-trener.

SISTE KAMP: Daniel Nannskog ble skadd i hjemmekampen mot Strømsgodset i august. Siden har han ikke spilt fotball. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SISTE KAMP: Daniel Nannskog ble skadd i hjemmekampen mot Strømsgodset i august. Siden har han ikke spilt fotball. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

FORNEBU (Dagbladet): 8. august rev Daniel Nannskog av et muskelfeste i låret.

Kampen på hjemmebane mot Strømsgodset ble den siste i blåtrøya for Sverige-spissen.

På en pressekonferanse på Fornebu i dag offentliggjorde 36-åringen at han legger opp som fotballspiller.

Årsaken er skaden som ikke er leget skikkelig.

- Det har vært tunge måneder, med veldig kjedelig trening. Men det gikk ikke bedre med benet. Når jeg går ut av bilen så gjør det vondt. Jeg kjenner at det er over, sier Nannskog på pressekonferansen.

- Det har ikke blitt bedre i det hele tatt.

Kunne telt penger Avgjørelsen var ventet, den målfarlige angriperen har i høst flere ganger signalisert at det kunne bli vanskelig å komme tilbake fra den siste skaden.

Nannskog sier at han ikke ønsket å sitte ut sin lukrative kontrakt.

- Jeg kunne telt penger, men det står ikke jeg for. I denne klubben vil jeg ikke gjøre det, spesielt med denne økonomien vi har i Stabæk.

Nannskog har scoret hele 124 mål for Stabæk siden han kom til klubben i 2005. Da Stabæk-supporterne ble bedt om å peke ut sin kulthelt tidligere i år var han et opplagt valg.

- Vi kommer ikke utenom Daniel Nannskog. Han har lagt ned en stor innsats og slettet mange rekorder. Jeg håper han fortsetter i klubben, sa supporterleder Dag Albert Årnes.

Nannskog fortsetter i Stabæk og norsk fotball, bare ikke som toppscorer og spiss.

Neste sesong blir Nannskog en del av Jørgen Lennartssons trenerstab i tippeligaen. Den tidligere U21-landslagstreneren for Sverige overtar offisielt ledelsen av laget 1. januar.

Stabæk opplyste i dag at svensken skal trene klubbens 2. divisjonslag, pluss ha ansvar for angrepstreninga med talentene i klubben.

- Perfekt løsning Nannskog har selv bidratt økonomisk for at det skal bli slik.

- En perfekt løsning, noe jeg brenner for. Det føles veldig bra. Jeg sa til Stabæk at de ikke trengte å ansette meg, jeg ville ikke at det skulle bli en kompisgreie, sier veteranen.

Og fikk svaret han håpet på.

- Det er vemodig å tvinges til å slutte, men jeg ser muligheten og utfordringen. Jeg skal utvikle unge spillere, og få dem til å velge rett.

Stabæk-leder Inge André Olsen startet dagens seanse med å fortelle at klubben hadde én god og én dårlig nyhet.

- Vi skal gi Daniel en mulighet til å bli en god trener, sier Olsen.