Oslo  20160629.
En skadet Kenneth Gangnes  med røket korsbånd  i hoppbakken i Midstubakken onsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20160629. En skadet Kenneth Gangnes med røket korsbånd i hoppbakken i Midstubakken onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Kenneth Gangnes etter korsbåndskaden

- Jeg kjenner at det er tøft i perioder

Kneopererte Kenneth Gangnes har det tidvis tungt, men OL-drømmen holder Kolbukameratene-hopperen motivert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denne uken er forrige sesongs beste norske skihopper med A-landslaget på treningsleir i Planica. Det er fortsatt lenge til Gangnes igjen kan hoppe på ski.

- Det er veldig bra for min del. Det er godt å være en del av denne gruppa og denne gjengen, som jeg har reist med de siste årene. Jeg vil ikke falle helt ut av det hele. Det er ingen hemmelighet at det er kjipt å sitte hjemme når de andre drar på tur. Jeg kjenner at det er tøft i perioder, særlig når du sitter igjen alene hjemme, sier Gangnes til NTB.

27-åringen tok sin første seier i verdenscupen sist sesong. VM-sesongen har han langt på vei gitt opp.

- Jeg har slått meg til ro med at sesongen går fløyten. Alt annet vil være en positiv overraskelse. Målet er bli så fit og sterk som overhodet mulig til sommeren når OL-oppkjøringen starter. Jeg skal gjøre alt jeg er kar om for å komme dit. Det har vært målet i mange år. Jeg skal ikke spare på noe, sier den skadeforfulgte hopperen.

- Er det tungt å se kollegene og kameratene dine hoppe, mens du selv må se på fra sidelinjen?

-Jeg aksepterer denne situasjonen. Jeg må bruke de mulighetene jeg har, selv om de ikke er så optimale, forteller Gangnes.

Stöckl-advarsel

Landslagssjef Alexander Stöckl er klar på at Gangnes fortsatt er en del av elitegruppa.

- Han er med hit til Planica fordi han fortsatt er en del av dette laget. Kenneth er en viktig del av laget. På denne måten får han opprettholdt kulturen og trent for fullt. Her har vi styrkerom, treningsrom og alt mulig samlet på et sted. Da er det enkelt for ham å være med på tur. Han får også tett oppfølging av vår fysioterapeut, sier den østerrikske suksesstreneren.

- Kanskje kan Kenneth hoppe mot slutten av sesongen. Spørsmålet er om det er noen vits å konkurrere mot slutten av sesongen. Han begynner nok å hoppe, men konkurrerer neppe igjen denne vinteren, sier Stöckl.

Han advarer Gangnes mot å sette utfor for tidlig.

- Når kropp og kne ikke er stabilt, er det farlig. Da kan korsbåndet ryke igjen, sier Stöckl til NTB.

Tålmodighet blir nøkkelordet for en comebacksugen Gangnes.

- Det er lett å ta steget for fort og gå på en smell. Du kan fort bli dumdristig. Aller helst skulle jeg vært skadefri i går. Jeg ser svakt ettervinteren, men nå handler alt om å få opp muskelmassen i beina, sier en viljesterk Gangnes.

Så favorittlaget

Skaden har imidlertid gjort at Gangnes omsider har fått sjansen til å se favorittlaget Liverpool i aksjon på Anfield.

-Jeg måtte ta turen da jeg hadde muligheten. Det var bare å fyke over til Merseyside. Det var en vanvittig opplevelse å stå på The Kop og se Liverpool slå Leicester 4-1. Jeg visste det ville bli kult, men det ble råere enn jeg trodde, sier forrige sesongs verdenscuptreer.

- Det er mer trøkk i Planica, men mer intenst på Anfield. Det er to forskjellige stemningsbilder. Det blir garantert flere turer til England, sier Gangnes.

Men neste sesong håper han kalenderen er full, ikke av Liverpool-kamper han skal se, men av hopprenn på veien til OL-drømmen i Sør-Korea.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer