TUNGT: Ann Kristin Aafedt Flatland var helt utslitt da hun kom i mål på dagens VM-fellesstart i Nove Mesto. Med et tynt treningsgrunnlag, på grunn av fødsel i fjor våres, var hun tom for krefter allerede før løpet, og ble nummer 24. Synnøve Solemdal (t.h) ble nummer 16 i dag.
TUNGT: Ann Kristin Aafedt Flatland var helt utslitt da hun kom i mål på dagens VM-fellesstart i Nove Mesto. Med et tynt treningsgrunnlag, på grunn av fødsel i fjor våres, var hun tom for krefter allerede før løpet, og ble nummer 24. Synnøve Solemdal (t.h) ble nummer 16 i dag.Vis mer

- Jeg kjenner at jeg har vært gravid, for å si det sånn

Ann Kristin ville helst stå over VM-fellesstarten.

NOVE MESTO (Dagbladet): Ann Kristin Aafedt Flatland (30) har følt seg så sliten de siste dagene at hun egentlig ikke hadde ork til å gå dagens VM-fellesstart.

Men for å sikre Norge flere poeng i nasjonscupen — som nasjonen har overtatt ledelsen i etter et fantastisk VM — så valgte Flatland å skvise ut de siste kreftene i kroppen.

Mamma i fjor Ann Kristin ble mamma til datteren Anne i april i fjor, så hun har naturligvis et langt tynnere treningsgrunnlag enn de andre jentene på laget.

- Kroppen ville hatt best av å være i ro, men med tanke på poeng i nasjonscupen, så tenkte jeg at det ville være for dumt ikke å stille til start.

- Men jeg kjenner at jeg har vært gravid, for å si det sånn. Kroppen er ikke helt der den skal være, sier Ann Kristin Aafedt Flatland (30) etter 24. plassen av de 30 startende på fellesstarten.

Tyngre og tyngre Hun startet oppløftende, med fullt hus på første skyting. Deretter pådro hun seg en bom på hver av de tre siste skytingene, og fikk det også tungt i sporet. I mål var hun to minutter og 55 sekunder bak den hviterussiske vinneren Darya Domratsjeva.

- Bonus for min del Med gull på fredagens stafett har det uansett blitt et flott mesterskap for ettbarnsmoren.

- Jeg klarte å mobilisere til stafetten, så alt i alt har dette mesterskapet vært en bonus for min del, sier Ann Kristin Aafedt Flatland.

Hun var også nære medalje på jaktstarten, men falt fra en sannsynlig medalje da hun kolliderte med russiske Olga Zaitseva.

Gir seg etter OL Sannsynligvis var dagens fellesstart Flatlands aller siste VM-løp. OL i Sotsji neste vinter blir trolig hennes siste mesterskap.

- Med litt bedre treningsgrunnlag, så skal jeg være sterk neste år, lover hun.