- Jeg kjenner flere i United-garderoben. De er gale av smerter nå

Hevder Moyes får 500 millioner til spillerkjøp.

SLITER:  Wayne Rooney og Manchester United. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Wayne Rooney og Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United flyr i dag til Ukraina for å forberede morgendagens møte med Shakhtar Donetsk i Champions League. Sesongstarten har vært ynkelig, og presset øker på nyansatt trener David Moyes.

- Jeg kjenner flere i United-garderoben. De er gale av smerter nå, sier tidligere United-forsvarer Gary Neville.

Stakkarslig Storavisa Daily Mail skriver i dag at klubbens eier, Glazer-familien, ser det alle andre ser: At innledningen på sesongen har vært stakkarslig. Likevel vil Moyes - som i sommer skrev under på en seksårskontrakt - få tid på seg.

Det samme er Neville inne på.

- Flere av spillerne må gå før Moyes går. Tro meg, de vil gi ham tid, sier Neville til Sky Sports.

Mangler spillere En 12. plass i ligaen er den verste sesongstarten på 24 år. United åpnet Champions League med 4-2-seier over Bayer Leverkusen. I morgen venter en vanskelig bortekamp på Donbass Arena i Donetsk.

I United-styret snakkes det om at Moyes burde ha vært kjøpt fri fra Everton-kontrakten på et tidligere tidspunkt. På den måten kunne han og klubben vært mer aktiv på sommerens overgangsmarked.

- Vi mangler verdensklassespillere, uttalte Moyes etter det superpinlige 1-2-tapet for West Bromwich lørdag. Old Trafford var lammet.

Storavisa The Sun mener å vite at Moyes vil få 500 millioner kroner til disposisjon i januarvinduet. Evertons Leighton Baines og Ander Herrera fra Athletic Bilbao skal være to av målene.

Sommerens nyervervelse, Marouane Fellaini, har foreløpig ikke innfridd forventningene.

Utfordring I England er naturligvis en rekke forståsegpåere på banen -  for å prøve å forklare krisa.

- Jeg har hele tida ment at starten på sesongen vil bli den største utfordringen. Men klubben må jobbe seg ut av dette, sier Gary Neville til Sky Sports.

TØFF START:  David Moyes. Foto: NTB Scanpix
TØFF START: David Moyes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kan de klare seg uten Sir Alex Ferguson? Men det er ikke bare David Moyes som er i søkelyset. Det er spillere i klubben med masse erfaring, og det er de som lider.

Neville er ikke i tvil om at Moyes vil få tid på seg.

- I styrerommet sitter Sir Bobby Charlton. Det samme gjør Sir Alex Ferguson og David Gill. Mannen (Moyes) kommer ikke til å dra noen steder. Gi ham tre eller fire år. Gi ham tid til å bygge opp klubben igjen.

Hands-on Engelske eksperter kan foreløpig ikke peke på hva Moyes har gjort feil, annet enn at han er hands-on på det meste. Underforstått: Kanskje det kan være en idé å gi appratetet under seg litt friheter.

I går kom det fram at Sir Alex Ferguson rådet Moyes til å beholde det eksisternde støtteappratet i United. Moyes tok ikke dette til følge, og valgte å gå for sine egne folk fra Everton.

Shakhtar Donetsk vant sin første kamp i Champions League mot Real Sociedad 2-0. Moyes og Co. får derfor nok å bryne seg på i morgen.

SNAKKER UT:  Gary Neville. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Gary Neville. Foto: NTB Scanpix Vis mer