Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kjenner hvor viktig det er, hvor lenge jeg har jobbet for dette

Derfor hulket Keeper-Kari etter ny superkamp.

TÅREVÅTT:  Kari Aalvik Grimsbø tørker tårer med keeperdrakta etter å ha sendt Norge til OL-semifinale med keeperspill i toppklasse. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
TÅREVÅTT: Kari Aalvik Grimsbø tørker tårer med keeperdrakta etter å ha sendt Norge til OL-semifinale med keeperspill i toppklasse. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer


LONDON (Dagbladet): Brasil - Norge 19-21 (13-9).

Kari Aalvik Grimsbø kom inn 21 minutter inn i kvartfinalen på stillingen 11-6 til Brasil. De neste 39 minuttene reddet hun to tredeler av skuddene brasilianerne sendte mot målet hennes.

Da sluttsignalet lød, og de norske spillerne jublet i en mølje midt på banen, sto Kari like utenfor mølja og gråt.

- Ja, det trillet ganske mange tårer, skal jeg si deg. Det var til og med noen hulk. Så det var ikke måte på, sier hun til Dagbladet og ler litt av seg selv.

- Har ikke hulket før For akkurat sånn har hun aldri reagert etter en seier før.

- Nei, helt klart ikke. Jeg har aldri opplevd det. Jeg har nok grått etter en seier før, men ikke på den måten. Ikke hulking. Det var nesten litt i meste laget, men jeg klarte ikke helt å stoppe det, for å si det sånn.

Men så har hun heller aldri spilt hovedrollen i en OL-kvartfinale tidligere.

- Det er helt rått. Det er så stort, og det føler jeg veldig i det de blåser av kampen: At jeg har fått lov til å stå så mye i en kvartfinale og få lov til å oppleve det. Det er en drøm og det er nok også derfor det blir så følelsesmessig, sier 27-åringen fra Børsa i Sør-Trøndelag.

- Jeg kjenner på meg hvor viktig det er for meg, og hvor lenge jeg har jobbet for dette her. Jeg har vært tålmodig, jeg har ventet, jeg har benyttet mulighetene jeg har fått. Så plutselig får jeg mer ansvar, sier hun.

OLs beste statistikk Drømmen har hun gjerne drømt fra benken - mens Katrine Lunde Haraldsen har vært førstevalg. Slik var det også fra avkast i dag. Men da Kari slapp til, var hun enda en gang høyt, lavt og midt i mellom - generelt der de brasilianske skuddene kom.

Etter gruppespillet toppet Kari Aalvik Grimsbø den offisielle keeper-statistikken i OL med en redningsprosent på 42.

Det tallet stiger til 45 etter dagens kvartfinale der hun tok 14 av 22 skudd og fikk en offisiell redningsprosent på 64. Jenta som har vært vant til å være andrevalget i det norske målet kan fort ende som OLs beste keeper totalt.

- Ja, og det er litt uvirkelig fra å være vant til å steppe inn litt her og litt der, og plutselig har man en helt annen rolle. Det er ganske sterkt, sier Aalvik Grimsbø.

Trodde på Katrine Thorir Hergeirsson fikk naturlig nok spørsmål om hvorfor han valgte Katrine Lunde Haraldsen fra start i kvartfinalen.

- Jeg var nokså klar på at hun var der oppe, at dette var muligheten hennes, og at hun ville svare bra på det. Hun startet egentlig OK, men det Katrine trenger akkurat nå er det forsvaret foran seg som Kari fikk i andre omgang. Vi skal gi Katrine enda bedre forsvar når hun står, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Er det åpent hvem som starter i mål i semifinalen, eller er det gitt at det blir Kari?

- Det er helt åpent. Vi bestemmer aldri hvem som starter i mål før samme dagen, sier Hergeirsson.

BLE BENKET: Trener Thorir Hergeirsson (t.v.) og lege Ola Sand gratulerer Kari Aalvik Grimsbø med en kjempekamp. Men Hergeirsson satset på Katrine Lunde Haraldsen fra avkast. Foto: BJØRN LANGSEM
BLE BENKET: Trener Thorir Hergeirsson (t.v.) og lege Ola Sand gratulerer Kari Aalvik Grimsbø med en kjempekamp. Men Hergeirsson satset på Katrine Lunde Haraldsen fra avkast. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media