Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg kjenner ikke den mannen»

Sogndals midtstopper Raoul Kouakou ser rødt hver gang han møter Moldes Bernt Hulsker. I går møttes de for tredje gang og dermed kom det tredje røde kortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): - Jeg kjenner ikke den mannen, sier Bernt Hulsker oppgitt når han blir minnet om den korte og bråkete fotballhistorien mellom dem.

- Han ga meg en «kavring» etter en luftduell. Jeg vet ikke hvorfor, sa Molde-spissen, som i løpet av 17 minutter etter sitt innhopp i 2. omgang både rakk å sende Molde i ledelsen og være involvert i Kouakous utvisning.

Kokte over

Bakgrunnen for utvisningen var grei:

Hulsker og Kouakou kjempet en luftduell midt på banen og hektet armene i hverandre. Etter landing kokte det over for den gode spilleren fra Elfenbenskysten som sendte en albue i ansiktet på Hulsker. Dommer Roy Helge Olsen hadde bare ett valg.

Kouakou protesterte, men fikk som ventet ikke gehør hos dommeren

- Neppe tilfeldig

Kouakou hadde knapt landet på norsk jord i fjor sommer, før han møtte Molde i Sogndal og fikk rødt kort etter å ha handset i en duell med Hulsker. I serieavsluttningen på Molde Stadion møttes de to igjen. Da fikk Sogndal-spilleren rødt for å ha tacklet Hulsker bakfra.

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen antyder at det ikke er tilfeldig at Kouakou har fått rødt i alle tre møtene med Moldes Bernt Hulsker.

- Det er neppe tilfeldig at en spiller får tre røde kort i tre kamper på rad i situasjoner mot samme spiller. Dette kortet virket riktignok fortjent, sier Halvorsen, som innerømmer at Sogndal må temme sin import.

- Vi har temmet han littegrann. Han må lære å beherske seg. Vi har ikke råd til å få så mange kort som vi gjør, sier han.

Måltørke

Hulsker er ofte i fokus med scoringer, straffespark og utvisninger. Moldespilleren har opplevd måltørke i år og har faktisk ikke scoret i Tippeligaen siden Sogndal var gjester i Molde i serieavslutningen i fjor (3-3).

- Jeg var skuffet over at jeg ikke fikk sjansen fra start i dag. Sjansene mine steg med at vi skiftet formasjon fra 4-4-2 til 4-3-3. Nå kan jeg brukes på minst to plasser. Jeg håper jeg la inn en god søknad om å få være med fra start neste gang, sier Bernt Hulsker.

Hulsker innrømmer at han ikke har prestert godt nok i år.

- Selvtilliten tappes hos oss spisser når vi ikke scorer. Jeg håper dette var vendepunktet, sier Hulsker, som avløste en sliten Arild Svarum de siste 32 minuttene.

- Bernt Hulsker var aggressiv og ofte i situasjoner, er attesten til Moldes tekniske fargeklatt fra trener Odd Berg.

PS: Bernt Hulsker har brukt litt av sommerferien i Sogndal. Som gjest i bryllupet til tidligere spisskollega i Molde, Andre Schei Lindbæk.

KAMPFAKTA

Tippeligaen:

Molde-Sogndal 3-1 (0-0)

Mål: 1-0 Bernt Hulsker (68.), 2-0 Magne Hoset (71), 1-2 Christian Klavenes (77.), 3-1 Daniel Berg Hestad (89.)

Gult kort: Anders Stadheim, Sogndal.

Rødt kort: Raoul Kouakou, Sogndal.

Dommer: Roy Helge Olsen, Våg FK, 6.

Tilskuere: 7665

HVEM? Bernt Hulsker, som etter kampen ble gratulert av Molde-trener Odd Berg, sier han ikke kjenner Raoul Kouakou.
HVEM ER DENNE FYREN? Raoul Kouakou får sitt tredje røde kort i sitt tredje møte med Moldes Bernt Hulsker. Protester hjelper ikke.