TENNISBETH SALANDER: Serbiske Ana Ivanovic mener hun er tennisens svar på Lisbeth Salander. Foto: Kevin Lamarque, Reuters/Scanpix
TENNISBETH SALANDER: Serbiske Ana Ivanovic mener hun er tennisens svar på Lisbeth Salander. Foto: Kevin Lamarque, Reuters/ScanpixVis mer

- Jeg kjenner meg igjen i Salander

Ana Ivanovic innrømmer å gå treneren sin på nervene.

|||
(Dagbladet): Tidligere verdensener Ana Ivanovic er klar for fjerde runde i US Open i tennis etter å ha slått italienske Virginie Razzano 7-5, 6-0.

I sommer har serberen lest seg gjennom de to første bøkene i Stieg Larssons Millennium-triologi, men avslører at forberedelsene til turneringen i New York har gjort at hun bare har rukket å lese 50 sider av den tredje i løpet av de siste ukene.

Men hun mener å gjenkjenne noe av Lisbeth Salanders stahet og autoritetsforakt i seg selv. Eller omvendt.

- Jeg kjenner igjen noe av meg selv i noe av henne. Jeg kan bli veldig sta noen ganger, og det er litt irriterende for treneren min. Men du må ta med de dårlige sidene mine også, sier 22-åringen ifølge Reuters.

Ivanovic var helt nede på 65. plass på WTA-rankingen i juli, hennes svakeste plassering på fem år, men har nå spilt seg opp til 40. plass.

Hennes eneste grand slam-seier kom i French Open i 2008. Nå håper og tror Ivanovic at det kan være mulig å gå til topps igjen.

- Jeg tror faktisk jeg kan gjøre det nå. I avgjørende øyeblikk har jeg tvilt noen ganger, men nå er troen på meg selv på vei tilbake, sier hun.

Men første hinder på veien er altså Kim Clijsters, belgieren som er ranket som nummer tre i verden - og som er regjerende mester i US Open.

- Kim er en stor spiller. Hun har ikke tapt en kamp her på lang tid, men jeg har muligheten til å vinne mot en stor mester, sier Ana Ivanovic på fryktløst Salander-vis.

FILM-SALANDER: Noomi Rapace spilte rollen som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons bøker. Foto: Knut Koivisto, Music Box Films, AP/Scanpix
FILM-SALANDER: Noomi Rapace spilte rollen som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons bøker. Foto: Knut Koivisto, Music Box Films, AP/Scanpix Vis mer