- Jeg kjente at det var alvorlig da hun traff

Kickbokser Mette Solli tvunget til å legge opp etter nakkeskade.

TVUNGET TIL Å LEGGE OPP: Mette Solli (til venstre) har hatt problemer med nakken siden en VM-kamp i 2009.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TVUNGET TIL Å LEGGE OPP: Mette Solli (til venstre) har hatt problemer med nakken siden en VM-kamp i 2009. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Til Romsdal Budstikke forteller Molde-jenta åpenhjertig om den vanskelige prosessen hun har vært gjennom. Og om den vanskelige avgjørelsen hun fremdeles sliter med å akseptere selv.

- Jeg har trøbbel med å innse at jeg ikke bør gå en profesjonell kamp igjen. Men innerst inne vet jeg at det er på tide å slutte nå. Jeg gir meg på topp, mens helsa ennå er i noenlunde behold, sier hun.

Gikk galt I november 2009 deltok Mette Solli i VM i italienske Lignano Sabbiadoro. De to første kampene går bra. I semi- finalen mot tyrkiske Yeliz Koblay går det plutselig galt.

- Jeg hadde hatt en skade i nakken fra før. Da hun traff samme punkt med et slag som kom litt bakfra, kjente jeg at det var noe alvorlig feil. Det bare smalt til, sier Solli.

Leger advarer Både leger og fysioterapeuter har advart henne mot å fortsette karrieren. Risikoen er for høy.

- Siden det mesterskapet har jeg hatt vondt i nakken hver eneste dag. Det er stabilt dårlig. Jeg kjenner trykket konstant. Bevegelsen er elendig. Jeg er skikkelig hemmet, sier Solli.