INGEN GOD DAG: Det var ikke Wayne Rooney som ga Chico Flores og de andre Swansea-spillerne mest hodebry lille julaften. I dag vil Rooney reise seg mot Newcastle. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
INGEN GOD DAG: Det var ikke Wayne Rooney som ga Chico Flores og de andre Swansea-spillerne mest hodebry lille julaften. I dag vil Rooney reise seg mot Newcastle. Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

- Jeg kjente det, og kunne ikke klage

Rooney skjønner godt at Ferguson fjernet ham fra Swansea-kampen.

Følg Boxing Day-fotballen i Fotballstudio fra kl. 16!

(Dagbladet): Manchester United måtte nøye seg med 1-1 borte mot Swansea lille julaften, og han som tuslet av banen tolv minutter før slutt bidro uvanlig lite til å forhindre poengtapet.

Wayne Rooney hadde en av sine verste dager på jobben på en stund, og overfor Daily Mail innrømmer han at han har mye å revansjere i dagens møte med Newcastle.

- Jeg kunne føle det på banen at ting ikke stemte. Noen ganger har du ikke dagen, jeg kjente det, og kunne ikke klage da jeg ble byttet ut, sier United-spissen.

- Men det fine med fotball, og spesielt juleperioden, er at det er en masse kamper. Swansea-kampen er historie, og jeg kommer i hvert fall ikke til å minnes den. Jeg vil imidlertid nyte den neste, sier Rooney.

Taper nesten aldri for Newcastle
Mot et tungtslitende Newcastle kan det bli gode muligheter for en opptur,

Skjærene vant riktignok over QPR sist lørdag, men sesonginnledningen har vært av et langt billigere merke enn fjorårets imponerende Premier League-utgave.

Statistikken mot de røde fra Manchester er også til å skjære tenner over: Newcastle har bare vunnet én av sine 22 siste kamper mot Manchester United (den riktignok flotte 3-0-seieren hjemme i januar), og har ifølge BBC ikke vunnet en Premier League-kamp på Old Trafford siden februar 1972.

Det er 28 kamper og 40 år siden.

Ingen straff for Williams
Wayne Rooney er i hvert fall sulten på å gjøre luka ned til Manchester City enda større enn de fire poengene som skiller rivalene nå.

- Vi er i en god posisjon for øyeblikket, og vi har en god mulighet til å forstørre luka, sier han.

- Vi klarte det ikke mot Swansea, men forhåpentligvis tar vi seks poeng i de to neste og ser hva det betyr, sier Rooney.

Det engelske fotballforbundet FA besluttet forøvrig i julen at de ikke vil forfølge Ashley Williams' blinkskudd i hodet på Robin van Persie.

Alex Ferguson omtalte hendelsen omtrent som et drapsforsøk, men Guardian skriver at FA ikke vil innlede noen disiplinærsak mot Swansea-forsvareren, som hele tiden har stått fast på at han ikke prøvde å skade nederlenderen.

- Jeg klarerte ballen i frustrasjon. Dessverre traff jeg ham i hodet, han ble sint og det ble litt hett, men det gikk greit til slutt, sa Williams om episoden, som endte med gult kort til begge spillere.

Swansea møter Reading borte i ettermiddag.