- Jeg kjente hvordan blodet hennes rant nedover kroppen min

Viste hvordan han slo seg gjennom toalettdøra.

(Dagbladet): Oscar Pistorius fortsatte sin forklaring for tredje dag på rad i retten i Pretoria, Sør-Afrika.

«Blade Runner» hadde en tøff dag i retten i går. Han begynte å gråte høylytt i retten da han forklarte hva som møtte ham da brøt opp toalettdøra, like etter at han hadde avfyrt fire skudd gjennom den.

Tidligere på dagen i går var Oscar Pistorius skjelvende og gråtkvalt da han leste opp eposter fra sin avdøde kjæreste Reeva Steenkamp.

Rettsdagen i dag startet med at Pistorius' forsvarer Barry Roux gjorde seg ferdig med sin utspørring.

Pistorius risikerer livstid i fengsel hvis han blir dømt for overlagt drap.

- Kjente blodet Den olympiske utøveren, som er mest kjent på grunn av at han har deltatt i både OL og Paralympics med beinproteser, forklarte hva han foretok seg etter å ha skutt kjæresten gjennom toalettdøra.

- Jeg flyttet vekta hennes over på skulderen min. Jeg hadde hodet hennes over min venstre skulder, og kjente hvordan blodet rant nedover kroppen min, forklarte Pistorius.

I retten fortalte han om hvordan han fant Steenkamp halveis liggende over doen, og hvordan han fikk dratt henne ut på baderomsgulvet - og deretter båret henne ned i førsteetasjen på protesene.

- Reeva hadde dødd mens jeg holdt henne, før ambulansen kom. Så jeg visste at det ikke var noe mer jeg kunne gjøre for henne, fortalte en gråtkvalt Pistorius i retten.

Kastet opp I underetasjen tok Pistorius imot politiet, som senere holdt Pistorius i garasjen i flere timer - mens både han og huset ble avbildet.

Pistorius' forsvarer spurte om hvorfor han vasket hendene og brystet for blod.

- Jeg spurte politimannen om jeg kunne vaske hendene, for lukten av blodet fikk meg til å kaste opp. Jeg kan ikke huske at jeg vasket brystet mitt, men jeg gikk inn på kjøkkenet og vasket hendene mine, sier Pistorius.

Etter å ha vasket seg gikk han ikke ut av kjøkkenet igjen. I stedet ble han sittende på kjøkkengulvet og gråte.

- Jeg gikk ikke ut, for jeg kunne se Reeva ligge der når jeg kom rundt hjørnet ut i gangen. Hver gang jeg så Reeva kastet jeg opp.

- Mente ikke å drepe Iløpet av de første timene av rettsdagen har også 27-åringen vist og forklart seg om cricketballtre han brukte mot toalettdøra, og hvordan han slo seg gjennom døra.

Da en politirettsmedisiner forklarte seg om merkene i toalettdøra tidligere i rettssaken, sa at merkene var i en unnaturlig posisjon.

Pistorius forklarte at merkene i døra var i en unaurlig posisjon, kontra hvordan man vanligvis svinger et cricketballtre, fordi han brukte all sin kraft på å slå seg gjennom døra i desperasjon.

- Jeg mente ikke å drepe Reeva, eller noen andre for den saks skyld, var det siste Pistorius sa i retten før forsvarer Barry Roux var ferdig med sin gjennomspørring.