I SUPERFORM: Johannes Thingnes Bø vant dagens jaktstart i Kontiolahti. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB Scanpix
I SUPERFORM: Johannes Thingnes Bø vant dagens jaktstart i Kontiolahti. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB ScanpixVis mer

- Jeg kjente på vei inn til skytingen at det kom til å bli Texas

Thingnes Bø vant likevel.

(Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (20) vant sine to første verdenscupseirer i franske Annecy-Le Grand Bornand før jul, og viste at han hører hjemme blant verdens beste skiskyttere.

De siste dagene har imidlertid stryningen virkelig vist muskler. Etter at han vant to sprintløp på rad i finske Kontiolahti tidligere denne uka, klinket han til nok en gang i dag, og vant jaktstarten.

Han har med andre ord fem verdenscupseirer denne sesongen, og tre bare den siste uka - og det til tross for at han bommet hele fire ganger (!) på den siste skytingen i dag.

Kollaps på standplass Thingnes Bø gikk ut med 18,5 sekunder til gode til nestemann i dag, og med glitrende skyting bare økte han ledelsen, på de første skytingene.

20-åringen så ut til å ha ekstremt god kontroll da han kom inn til den fjerde og siste skytingen godt over minuttet foran andreplasserte Martin Fourcade.

Å hente seieren var imidlertid letter sagt enn gjort. I tøff vind bommet Thingnes Bø fire ganger, mens Fourcade bare skjøt på seg én runde.

Dermed var forspranget krympet til 16 sekunder ut fra siste skyting.

- Uff, jeg blir ekkel av å tenke på det som skjedde på den siste skytingen. Jeg hadde seieren i lommen, men så traff jeg bare én, sier Thingnes Bø til NRK.

- Det eneste jeg tenkte var at jeg ikke måtte få skjelven. Jeg kjente på vei inn til skytingen at det kom til å bli Texas, legger han til.

Har flest seirer Unggutten var imidlertid knallsterk i sporet på den siste runden, og økte forspranget til Fourcade, som med dagens andreplass sikret seg seieren i verdenscupen sammenlangt.

Fourcade er riktignok ikke den skiskytteren med flest enkeltseirer denne sesongen. Han heter nemlig Thingnes Bø.

Nordmannen passerte med dagens seier både Dominik Landertinger og lagkompis Emil Hegle Svendsen i verdenscupen, og ligger dermed på en - nærmest sensasjonell - andreplass før avslutningshelga i Holmenkollen.

Det imponerer storebror Tarjei Bø, som ikke går i Finland i helga:

«Du viser at du er kongen når du får 4 bom på siste skyting og vinne læll @7ohannesbo :)», skrev han på Twitter etter målgang i formiddag.

Hegle Svendsen sto av etter tre skytinger på dagens jaktstart etter å ha skutt seg bort. Björn Ferry fra Sverige ble nummer tre, mens Lars Helge Birkeland gikk inn til en flott 4. plass.

• Ole Einar Bjørndalen valgte å prioritere trening framfor å gå jaktstarten, ettersom han endte på 40. plass på gårsdagens sprint.