Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kjente syra mange ganger i dag

Men nå er Anders Gløersen OL-klar.

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Anders Gløersen vant sesongens nest viktgste sprintrenn i Davos i dag. Det viktigste er OL-sprinten, den er han klar for etter dagens seier. Her er han i Holmenkollen i 2011 Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
ALL GRUNN TIL Å SMILE: Anders Gløersen vant sesongens nest viktgste sprintrenn i Davos i dag. Det viktigste er OL-sprinten, den er han klar for etter dagens seier. Her er han i Holmenkollen i 2011 Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Fredag fortalte Anders Gløersen hvordan han så for seg å vinne verdenscupsprinten i den tunge løypa i høyden i Davos i dag.

Først og fremst handlet det om å posisjonere seg ut på flata etter runding, for så å gi full gass på den andre runden. For en sprinter med høy toppfart, men uten de aller raskeste taktskiftene, skulle det også vise seg å bli vinneroppskriften.

Endelig klaff
I finalen var Gløersen helt utilnærmelig, og vant sin fjerde verdenscupsprint, den første siden 2010.

- Det er jo fulltidsjobben min det her, og nå har det vært endel sesonger hvor jeg har vært med å kjempe om pallen uten å ta seieren, så det var en veldig veldig god følelse å vinne i dag, sier Gløersen etter løpet.

- Det ble akkurat slik du så det for deg?

- Det ble egentlig ganske likt, faktisk. Men jeg følte meg egentlig ganske tung hele dagen, og kjente på syra mange ganger. Det var en jobbeseier det her. I finalen løsna det, og så fant jeg de lukene jeg trengte.

Med til OL
Med seieren i Davos, som ligger omtrent på samme høyde som OL-løypene i Sotsji, gikk Gløersen seg rett inn på OL-laget i sprint. Uten at sprinttrener Arild Monsen vil fastslå aukkrat det, fastslår han følgende:

- Anders leverte en veldig god søknad i dag. Han er jo kanskje den på sprintlandslaget som har best kapasitet og sterkest motor, og det er ikke alltid man får utbytte av det i sprint. Men her, også som det er i OL, er det jo en løype der det ikke er noen krise om man er nummer fem eller seks i løpet av etappen, sier Monsen til Dagbladet.

- Å få ut kapasiteten til Anders sånn at han kan få ro fram mot februar betyr mye for ham. Jeg tror han blir en bedre skiløper av å ikke leve med kniven på strupen til midten av januar.

Så klare ord er det nærmeste man kommer et OL-uttak uten å være formelt tatt ut. Gløersen setter selvfølgelig pris på det.

- Det er veldig hyggelig at Arild sier det. Men de skal jo gå veldig bra de som skal slå meg ut nå. Jeg gjorde det beste jeg kunne i dag, så nå gjelder det bare å gjøre de rette tingene fram mot 17. februar når det er sprint, sier Gløersen til Dagbladet.

503 Service Unavailable