TUNGT ØYEBLIKK FOR GERRARD: Demba Ba utnytter feilen til Steven Gerrard og setter inn 1-0 til Chelsea på Anfield. Det er mange som tror at ligagullet forsvant i det øyeblikket. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
TUNGT ØYEBLIKK FOR GERRARD: Demba Ba utnytter feilen til Steven Gerrard og setter inn 1-0 til Chelsea på Anfield. Det er mange som tror at ligagullet forsvant i det øyeblikket. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

«Jeg kjente tårene renne nedover ansiktet. Jeg hadde ikke grått på flere år, men på vei hjem klarte jeg ikke å stoppe»

Steven Gerrard om det tøffeste øyeblikket hans på banen.

(Dagbladet): «Jeg satt bak i bilen og kjente tårene renne nedover ansiktet. Jeg hadde ikke grått på flere år, men på vei hjem klarte jeg ikke å stoppe. Tårene fortsatte å komme. Jeg kan ikke engang fortelle deg om gatene var tykke av trafikk eller like tomme som jeg var inni meg. Det tok livet av meg».

Ordene tilhører Steven Gerrard som reflekterer over den skjebnesvangre kvelden som fortsatt plager ham. Den dagen han skled og mistet ballen til Chelsea-spiller Demba Ba - som scoret da Liverpool trengte det som minst.

Det synges fortsatt om episoden på stadioner over hele England, og bli ikke overrasket over om sangen også vil overdøve Liverpool-fansen på Old Trafford i kveldens kamp mellom rivalene.

Selvbiografi Steven Gerrard gir i disse dager ut boka «Steven Gerrard - My Story». I den anledning har Daily Mail fått et innblikk i den tidligere Liverpool-spillerens selvbiografi. Hovedpersonen selv gir fansen et innsyn i hans tanker som han presenterer for den tabloide avisa. Der forteller han om det tyngste øyeblikket han har hatt på en fotballbane.

Liverpool var på vei mot klubbens første seriegull siden 1990 da José Mourinho og Chelsea kom på Anfield-besøk. Et svekket Chelsea-lag var ventet å få store problemer mot et Liverpool-lag som var sulteforet på suksess. Men som de fleste husker var det Chelsea som stakk av med alle tre poengene etter Gerrards ulykksalige involvering.

«Jeg følte meg nummen, som om jeg hadde mistet noen i min familie. Det var som om hele tiden jeg har hatt i denne klubben rant ut av meg. Jeg forsøkte ikke en gang å stenge ute de stille tårene da hendelsen denne ettermiddagen ble spilt om igjen og om igjen i hodet mitt», skriver Gerrard.

Punkterte kampen Willian punkterte seinere kampen da Liverpool satset alt framover. Og den solide ledelsen klubben hadde rant ut mellom fingrene på spillerne. I stedet var det Manchester City som vant ligaen, og ventetiden for Liverpool-fansen vokser stadig.

«Det føltes ikke som jeg hadde noe håp igjen», skriver Gerrard.

• Følg Manchester United - Liverpool i Dagbladets Fotballstudio 18.30!