- Jeg kjører maks innsats, likevel ser det ut som jeg står stille

Kristoff kjempet mot sammenlagtfavorittene.

SÅ NÆRE: Etter heroisk kjemping endte Alexander Kristoff 35 sekunder bak sammenlagtfavoritt Vincenzo Nibali på søndagens tøffe etappe i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SÅ NÆRE: Etter heroisk kjemping endte Alexander Kristoff 35 sekunder bak sammenlagtfavoritt Vincenzo Nibali på søndagens tøffe etappe i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SHEFFIELD (procycling.no): Svært få forventet at Alexander Kristoff skulle henge med i seierskampen på Tour de Frances andre etappe.

Likevel bet Kristoff seg fast i bakke etter bakke.

Heroisk kjempet han seg med i feltet inn i veggen Jenkin Road seks kilometer fra målstreken.

Der var det slutt da Chris Froome og Alberto Contador angrep nær bakketoppen.

- Når skjønner du at det er kjørt for deg?

- Med én gang i den siste bakken. Jeg ser at farten er på vei opp og kjører maks innsats, likevel ser det ut som jeg står stille. Jeg var stokk stiv og klarte ikke mer, svarer Kristoff procycling.no etter målgang.

Nordmannen hadde et berettiget håp om å kjempe om seieren da det gjensto åtte kilometer. 27-åringen hadde overlevd åtte kategoriserte bakker, det var bare én igjen.

Det var sammenlagtrytternes fartsøkninger som satte spikeren i Kristoffs kiste.

- Hadde de kjørt litt roligere skulle jeg klart å henge med. Men nå var det maksfart fra bunnen for meg, og likevel så det ut som at jeg knapt kom framover, fortsetter nordmannen til procycling.no.

Det var ikke bare sykkelfans og kommentatorer rogalendingen overrasket. Heller ikke Katjusja virket å være forberedt på at nordmannen skulle sitte med.

Likevel forsøkte Yuri Trofimov, Egor Silin og Simon Spilak å hjelpe nordmannen fram før siste bakke.

- De prøvde å få meg i god posisjon, men alle virket ganske slitne. Planen var at klatrerne skulle være med å angripe, men de så ut til å ha mer enn nok med å sitte med inn.

Det var uansett en imponerende forestilling fra Kristoff. Han viste seg som én av feltets mest kjøresterke også på kuperte etapper.  

Mandag venter massespurt og en ny kamp mot gladiatorene med Marcel Kittel i spissen. Onsdag venter flere brosteinspartier på en 155 kilometer lang etappe. Den har Kristoff blinket seg ut.

- Det gir meg selvtillit foran brosteinsetappen når jeg kjenner at jeg har kjørestyrke som i dag, forteller han til det norske pressekorpset.

Med 27-åringens vårsesong i minne er det grunn for norske sykkelfans til å se fram mot de ni brosteinssektorene som skal skille klinten fra hveten onsdag.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer