- Jeg kjører VM

INNER ALPBACH (Dagbladet): Etter seks dagers lett frikjøring i det norske kvinnelagets treningsparadis Inner Alpbach, er Andrine Flemmens kneskade så lite hemmende at hun allerede har bestemt seg: - Jeg kjører i VM, og vil være med å kjempe i toppen.

Sølvjenta i storslalåm fra Vail-VM var langt fra sikker før hun dro hjemmefra mandag for åtte dager siden. Var det avrevne leddbåndet i høyre kneet leget såpass at hun rakk VM? Eller var sesongen allerede over?

- Jeg har fortsatt småsmerter i kneet fordi jeg sliter av småfiber som har grodd sammen skjevt, sier hun.

Men dette hemmer henne ikke mer enn at hun meldte seg VM-klar da Dagbladet besøkte henne og trener Erik Skaslien i går.

- Grokjøttet mitt er godt. Disse smertene har ingen betydning for VM, sier hun.

VM-skiene står allerede klare:

- Jeg kjører på samme skiparet som i VM for to år siden, sier hun.

Kjører med skinne

Andrine rev av et leddbånd i høyre kne da hun hektet i en port under oppvarmingen før slalåmrennet i Aspen 25. november.

- Nå er hun 90 prosent leget, sier trener Skaslien.

- Men det tar ni måneder å bli 100 prosent frisk, sier Andrine.

Hun og treneren venter til lørdag med å bestemme om Andrine kjører allerede i storslalåmrennet i Cortina søndag. I går tolket vi duoen til at comebacket mest sannsynlig utsettes til rennet i Ofterschwang fredag 26. januar.

- Det er også en mulighet for at hun ikke kjører renn i det hele tatt før VM, sier Skaslien.

V-cupen er uinteressant. Alt handler om VM. Derfor veies hensynet til treningsdager og Andrines sjøltillit både i forhold til kneet og VM-innsatsen opp mot risikoen for et elendig resultat i v-cupen - og usikkerheten dette fører med seg.

- Men jeg vil helst kjøre et renn før VM, sier Andrine.

Uansett har hun bestemt seg for å kjøre med skinne på kneet under renn resten av sesongen. Skinna stabiliserer kneet i forhold til vridninger, men er mindre effektiv i forhold til hekt i porter.

Får fred

I det hele tatt er Andrine avslappet og rolig. Det til tross for at norske VM-medaljer på jentesida først og fremst handler om henne - og deretter Hedda Berntsen.

- Det er klart at det er et press utenfra. Men det merker ikke jeg noe til, sier hun.

Dessuten har Andrine beskyttet seg optimalt mot folk som graver og spør. Pension Innerthal - eid av serviceinnstilte Hatty G. Mück (tidligere servicemann for Franz Klammer) - ligger avskjermet fra kjas og mas.

- Vi bor perfekt. Bare 100 meter fra bakken, og får alt vi ber om, sier Andrine før hun går i badstua.

GLA'MELDING: Andrine Flemmen har sluppet krykkene og er klar til å starte i alpin-VM i februar.