- Jeg kjørte feil opp en fjellside. Plutselig stoppet veien

Ullevålseter bommet i Dakar-rallyet.

TAPTE MYE TID: Tross feilkjøringen og tidstapet, kjørte Pål Anders Ullevålseter sin beste etappe i årets Dakar-rally. Foto: REUTERS
TAPTE MYE TID: Tross feilkjøringen og tidstapet, kjørte Pål Anders Ullevålseter sin beste etappe i årets Dakar-rally. Foto: REUTERSVis mer

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til sin beste plassering i årets Dakar-rally med femteplass på mandagens åttende etappe.

Etappen var på 508 kilometer og gikk fra Antofagasta. Nordmannen som har slitt med å tilpasse seg sin 450 kubikk store motorsykkel endte litt over 25 minutter bak etappevinneren Marc Coma fra Spania.

Sammenlagt leder Coma med 9.19 minutter foran franske Cyril Despres. Ullevålseter avanserte til sjetteplass, men er hele to timer, to minutter og 26 sekunder bak lederen.

- Jeg er kjempefornøyd med avansementet til 6. plass sammenlagt. Det var også delvis forventet at en del kom til å slite på denne etappen. Jeg selv bommet skikkelig da jeg skulle ta til høyre i et veikryss etter det sjuende sjekkpunktet. Jeg tok av for tidlig og kjørte feil opp en fjellside. Heldigvis stoppet veien plutselig, og det gjorde at jeg skjønte jeg hadde valgt feil kryss.

- Det var bare å snu og kjøre tilbake igjen og tapte ti-elleve minutter på dette, men det ville ikke utgjort noen forskjell plasseringsmessig på etappen eller i sammendraget, sa Ullevålseter.

- Målet mitt er å komme topp fem i årets Dakar. Det er for langt fram til Despres og Coma. Jeg har en spennende duell med Juan Pedro Garcia fra Spania på plassen bak meg i sammendraget. Jeg tok første stikk der så får vi se hva som skjer tirsdag. Det skiller under ett minutt i min favør sammenlagt mellom oss, sa tøffingen fra Nordmarka.

Dakar-rallyet avsluttes i Buenos Aires lørdag.

(NTB)