Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg klarer ikke se neste seier

Engelske Manchester United-eksperter er nådeløse i dommen over de røde djevlenes prestasjoner denne sesongen. De mener også at Solskjær ikke rett mann.

SLITER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har ikke levert varene under hans ledelse. Foto: REUTERS / Piroschka van de Wouw / NTB Scanpix
SLITER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har ikke levert varene under hans ledelse. Foto: REUTERS / Piroschka van de Wouw / NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): At Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har slitt enormt med å finne formen denne sesongen, er ikke nytt. Siden de slo Chelsea 4-0 i serieåpningen har det stort sett vært svake prestasjoner å se i de påfølgende kampene.

Etter tapet mot Newcastle i helga, var krisa nærmest komplett. Nå går United inn til landslagspausen med en 12. plass, og de ligger bare to poeng unna nedrykksstreken.

Dette er dessuten Uniteds svakeste sesongstart på 30 år. De har ikke innkassert en borteseier i Premier League siden de møtte Crystal Palace i februar. Det vil altså si åtte strake kamper uten seier. Det var sesongen 1989-1990 der United hadde dårligere statistikk.

Simon Peach, som er journalist i det engelske nyhetsbyrået AP, er svært kritisk til Uniteds prestasjoner både på og utenfor banen om dagen.

- Det er demoraliserende, og jeg er ikke United-fan, sier Peach til Dagbladet.

Savner sportsdirektør

Det har vært en del managere som har forsøkt å ta opp arven etter Sir Alex Ferguson ga seg i 2013, men foreløpig har ingen lykkes. David Moyes, Luis van Gaal og José Mourinho har alle endt opp med å få sparken etter svake resultater.

SE TV: Etter kampen mellom Kristiansund og Manchester United, kom stjernespiller Nemanja Matic med noen velmente råd til popstjerne-duoen Marcus og Martinus. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg håpte ting skulle endre seg da de sparket Mourinho, og at de skulle ansette en sportsdirektør, men det har ikke kommet ennå. Overgangene i sommer var gode, men ikke gode nok, sier Peach.

Solskjær hentet inn tre spillere i Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire, men de har ikke klart å bidra til å løfte laget til nye høyder.

ESPN-journalist Mark Ogden ramser opp en rekke problemer i klubben. Blant annet skader og manglende selvtillit tror han er blant grunnene til deres svake sesong.

- Sesongen startet med mange som ville dra, men med for få erstattere på plass. (Romelu) Lukaku og (Alexis) Sánchez fikk dra, men de må erstatte spillerne. Laget er ikke bredt nok, det er for mange unge spillere der og jeg synes ikke taktikken til Solskjær passer laget. Totalt sett, synes jeg ikke at han passer jobben. Jeg synes ikke han har et lag som er godt nok heller, sier Ogden til Dagbladet.

Sliter med å se neste seier

Solskjær har gitt flere unggutter sjansen denne sesongen, der noen tilfeller er på grunn av et skadeplaget lag.

Men Peach mener at det ikke er bare positivt at nordmannen slipper til unggutter som Tahith Chong og Mason Greenwood.

- Jeg tror United har styrke, dybde og talenter til å gjøre det bra, men samtidig så må de være forsiktig med disse ungguttene, og de må vinne snart, sier Peach.

I neste kamp så står altså «uslåelige» Liverpool på motsatt banehalvdel i neste seriekamp. De har vunnet sine 17 siste seriekamper, og de har knapt aldri vært større favoritter mot United enn de er nå.

- Jeg klarer ikke se neste seier. Nå møter de Liverpool som har vunnet 17 strake Premier League-kamper. De kommer til å sette press på United, påpeker Peach, og fortsetter:

- Så møter de Norwich som slo Manchester City. Norwich er litt ustabile, men United har mange skader. Deretter har de Chelsea borte, og det stopper aldri (med tøffe kamper). Normalt ser man for seg at de vil slå Norwich, men de har ikke vunnet på 11 bortekamper, så hvorfor skal det endre seg nå? undrer Peach.

I tillegg møter de Partizan borte i Europa League, noe som neppe blir en enkel oppgave heller, hevder Peach.

- Kommer til å gi ham tid

Nå brenner det under føttene til Solskjær, og hans seiersprosent er på 47,5 prosent. Den statistikken har ikke vært dårligere siden Dave Sexton var sjef fra 1977 til 1980. Likevel tror den engelske journalisten at han har støtte fra fansen og styret - foreløpig.

- Jeg ville vært overrasket om han fikk sparken i nær framtid, med tanke på hvor mye tillit de har gitt ham tidligere. Men han vet bedre enn noen andre at resultatene ikke er gode nok. Det eneste som jeg hadde imot at Solskjær fikk jobben, var at han ikke hadde bevist at han klarte å snu en negativ trend før han fikk jobben permanent. Og det har han egentlig ikke gjort ennå, sier Peach.

ESPNs Ogden tror også at Solskjær har litt tid på seg før United kvitter seg med ham. Likevel advarer han mot den dårlige trenden i Premier League.

- Han må begynne å vinne kamper. Om resultatene fortsetter slik havner de i nedrykksstrid, påpeker Ogden.

Men heller ikke han tror at United vil forhaste en beslutning rundt Solskjær.

- Jeg tror det går noen kamper til. De har ikke for vane å kvitte seg med managere raskt. De tre som har fått sparken, kunne like godt ha blitt sparket tidligere. Samtidig er det ingen åpenbare erstattere der ute, fordi Pochettino har fortsatt en jobb og de kan ikke ta Mourinho tilbake. Så jeg tror han fortsatt har litt tid, sier Ogden.

Men det er ingen tvil om at Solskjær må levere bedre resultater om han vil sitte i sjefsstolen neste sesong. Blant annet bettingselskapet Unibet tror at Solskjær er den mannen med nest størst sannsynlighet til å gå av etter Evertons Marco Silva. Nordmannen har en odds på 3.50 til å være nestemann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling