Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg klarer ikke være sint på smørerne

Martin Johnsrud Sundby følte seg outstanding.

 IKKE SINT:  Martin Johnsrud Sundby sier han ikke klarer å være sint på de norske smørerne. - Nei, det kunne ikke falle meg inn å være sint på dem. De jobber så steinhardt for at vi skal ha gode ski og er oppriktig lei seg når de en sjelden gang ikke lykkes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE SINT: Martin Johnsrud Sundby sier han ikke klarer å være sint på de norske smørerne. - Nei, det kunne ikke falle meg inn å være sint på dem. De jobber så steinhardt for at vi skal ha gode ski og er oppriktig lei seg når de en sjelden gang ikke lykkes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby følte seg "sinssykt" rå og tok inn masse på teten på tredjeetappen. Skiene var gode og formen råere enn noen gang i vinter.

Så mistet skiene gliden og alt han hadde hentet inn forsvant.

- Ski og kropp stoppet samtidig. Det så nok fryktelig stygt ut, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Da han var ferdig med sin etappe, sendte han avgårde Petter Northug på ankeretappen. Heller ikke Mosvik-ekspressen greide å hindre Sverige i å ta gullet - foran Russland og Frankrike.

Surralistisk - Det er en helt surrealistisk følelse å bli distansert av lag vi vanligvis slår med flere minutter, sier han.

- Jeg skjønte vel ikke helt hva som skjedde.

- Var dette marerittet etter hva som skjedde på damestafetten?

- Ja, kanskje. Vi så jo den stafetten på TV og skjønte vel ikke helt hva skjedde. Eller, vi så det jo. Men vi håpet selvsagt at de skulle få orden på dette i dag. Men så ser jeg Eldar og Chris slite uti der. Det var fælt å se Chris måtte hive seg på stavene men de andre bare gled rolig.

Synes synd på dem Selv om det bare ble en skuffende fjerdeplass på det norske herrelaget i dag, vil ikke Martin Johnsrud Sundby la sinnet gå utover smørerne.

- Nei, det kunne ikke falle meg inn å være sint på dem. De jobber så steinhardt for at vi skal ha gode ski og er oppriktig lei seg når de en sjelden gang ikke lykkes. Jeg synes synd på dem akkurat som de synes synd på oss. Samholdet er sterkt, dette skal vi løse sammen. Det må vi bare, sier han til Dagbladet.

- De sover ikke om natta men jobber døgnet rundt for oss. Dessverre er vi inne i en blindgate nå

- Bekymret for femmila?

- Det er lenge til. Men jeg har et håp: Gi meg litt kaldere vær!

Hele Norges coronakart