- Jeg klarte det igjen!

Hushovd viste spurtform.

(Dagbladet.no): Med under fire uker igjen til starten går i årets Tour de France, viser Thor Hushovd kjempeform. Grimstad-gutten spurtet inn til seier på dagens åpningsetappe av Criterium du Dauphiné Libéré.

- Jeg klarte det igjen. Det ble en samlet spurt og jeg vant! Jeg følte meg ålreit hele dagen og veldig sterk i spurten. Håper det blir en ny spurt i morgen. Deretter blir det trening i fjellene resten av uka, sier en storfornøyd Hushovd til Syklingens Verden.

- Sikrere

Credit Agricole-rytteren kjempet en tøff kamp på oppløpet mot Phonax\' sør-afrikaner Robet Hunter, men tok til slutt seieren.

Hushovd gjør denne sommeren et nytt forsøk på å ta den grønne poengtrøya i Tour de France. Den går til syklisten med flest spurtpoeng, både underveis i hver etappe og ved målpassering.

- Det er tredje gangen på tre år at jeg vinner en etappe her. Jeg føler meg sikrere på formen nå enn i fjor, sier Hushovd ifølge ANB.

Nestenuhell

Også Kurt Asle Arvesen deltar i Criterium du Dauphiné Libéré. Han kjørte også inn med hovedfeltet, og endte på 25.plass i dag.

FØRST: Thor Hushovd (t.v.) i den norske mestertrøya var raskest i spurten på dagens etappe i Criterium du Dauphiné Libéré. EPA
FØRST: Thor Hushovd (t.v.) i den norske mestertrøya var raskest i spurten på dagens etappe i Criterium du Dauphiné Libéré. EPA Vis mer

- Det ble en lang dag som ble avsluttet med en massespurt. Thor vant og fra oss ble Luke (Roberts) 3 eller 4. Jeg forsøkte, men det ble ikke noe ut av det, sier han.

- Forøvrig var det flere velt i dag og jeg holdt på å få en sykkel i hodet. Men, alt er bare bra, sier Arvesen.

Søndag ble det syklet prolog, og etter to dagers sykling ligger Hushovd på 15. plass og Arvesen på 38. plass sammenlagt.