- Jeg knekte opp kjeven hans og dro ut tunga. Da begynte han å puste

Sigurdsson hylles av Bodø/Glimts støtteapparat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Viking - Bodø/Glimt 2-3

VIKING STADION (Dagbladet): Klokken tikket mot 37 minutter av oppgjøret mellom Viking og Bodø/Glimt da bortelagets midtbanestjerne Papa «Badou» Ndiaye (23) tilsynelatende ble liggende livløs etter en duell med Kristoffer Haugen.

Minuttene som fulgte og scenene som utspilte seg opplevdes uhyre dramatiske. En rekke spillere samlet seg rundt Badou, som lå med ansiktet ned i gressmatta. Ropene etter hjelp var desperate. Panikken var i ferd med å bre seg.

Da oppfattet Viking-kaptein Indridi Sigurdsson (32) faren og reagerte lynraskt.

- Jeg så han fikk en kraftig smell og lå på magen. Han så livløs ut. Jeg løp til og snudde ham. Da så jeg at han hadde tennene igjen og øyene var rullet bak. Det virket ikke som han pustet skikkelig, forteller Sigurdsson til Dagbladet.


Dro tunga tilbake
Redningen ble kunnskapen Sigurdsson hadde tilegnet seg fra deltakelsen på et tidligere førstehjelpskurs.

- Jeg knekte opp kjeven hans og dro ut tunga. Da begynte han å puste. Jeg vet ikke om han hadde svelget tunga helt eller var i ferd med å gjøre det, men jeg fikk i alle fall tak i den og trukket den tilbake. Da sa noen av Bodø/Glimt-spillerne at han pustet igjen.

- Da var andre også kommet til. Det viktigste var å få frigitt luftveiene. Det så ikke bra ut. Jeg måtte forsikre meg om at han pustet, fortsetter Sigurdsson.

Fraktet bort i ambulanse Ikke lenge etter ble Badou lagt på båre av ambulansepersonell og fraktet til sykehus for videre undersøkelser. Bodø/Glimts manuellterapeut, Ronny Hansen, gir Dagbladet en medisinsk rapport.

- Han var bevistløs i tiden etter han pådro seg den kraftige smellen i hodet, men da jeg kom til, var han klar igjen. Etter forholdene skal det stå bra til, men jeg skal til sykehuset for få en statusoppdatering nå.

- Vi kommer ikke til å ta noen sjanser. Hele laget blir uansett i Stavanger til i morgen, sier Hansen.

Hyller Sigurdsson Samtidig lovpriser medisineren opptredenen til Sigurdsson og de andre som hjalp til.

- Jeg så de var rask frempå. Jeg er kjempeglad for at Indridi og resten av Viking-gutta gjør sånn for en motspiller. All honnør til dem. Jeg vil takke Indridi og resten av Viking for en fantastisk innsats. Vi er avhengig av hjelp av andre når slike ting skjer. Det setter vi veldig stor pris på, skryter Hansen.

At den dramatiske hendelsen ser ut til å ha fått et såpass godt utfall, er Sigurdsson glad for å høre.

- Det er veldig godt. Det er det som betyr noe. Fotball er ikke viktig når slike ting skjer. Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier den sympatiske islendingen.

- Ble redd Badou er en av tre senegalesere på Bodø/Glimts lag. De to andre, Vieux Sané og Moustapha Ndiaye, var begge lettet over at kameraten deres nå har det bra.

- Jeg ble veldig redd da jeg så ham ligge der. Det er jo vennen min. Jeg så han fikk en veldig hard smell. Jeg følte meg ikke bra etterpå, sier Ndiaye til Dagbladet, som scoret bortelagets første mål i 3-2-seieren.

Også trener Jan Halvor Halvorsen ble skremt.

- Det så stygt ut. Jeg ble skikkelig redd. Jeg visste ikke hva som foregikk. Nå er jeg bare glad det står bra til med han, sier Halvorsen til Dagbladet.

Fjerde strake seier Selv om det sportslige kom i skyggen av den dramatiske hendelsen, gledet Halvorsen seg over det nyopprykka lagets fjerde strake seier. Anders Karlsen erstattet Badou og snudde like godt kampen til 3-2 med to nydelige mål i 2. omgang.

- Jeg er utrolig stolt over gutta. Ambisjonen var å vinne kampen, og før vi gikk ut på banen ble spillerne enige om å ofre alt for tre poeng, sier Halvorsen.

Noe Badous innsats var et godt eksempel på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer