HÅPER DOMMEREN LEGGER LISTA HØYT: Micah Richard mener Manchester-derbyene var mye mer intense for tre, fire år siden. Til søndag håper han dommeren tillater tøft og hardt spill. Her er det Richards selv som blir taklet av Patrice Evra. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
HÅPER DOMMEREN LEGGER LISTA HØYT: Micah Richard mener Manchester-derbyene var mye mer intense for tre, fire år siden. Til søndag håper han dommeren tillater tøft og hardt spill. Her er det Richards selv som blir taklet av Patrice Evra. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

- Jeg knuste ham, og han hinket skadet av banen

City-back elsker susende taklinger mot United. - De er redd oss.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson har beskrevet det som den største derbykampen de siste 25 årene, når Manchester United og Manchester City barker sammen til søndag.

Vanligvis har City hatt et kraftig underdogstempel når de har gjestet Old Trafford, men denne gangen reiser de dit som ligaleder.

Kraftbacken Micah Ricards - som har gått gradene i klubben - tror den røde naboen skjelver litt i buksene.

- Jeg tror de er litt redde, sier han til Manchester Evening News og gliser.

- United vet nå, selv om de ikke vil innrømme det, at vi er en reell trussel mot dem. Å få tatt ned det banneret var herlig - den som ler sist, ler best.

Irriterte supporterne mer enn spillerne
Richards sikter til banneret som i årevis hang på Stretford End, som enkelt og greit fortalte hvor mange år det var siden City hadde vunnet et trofé. I mai tok Citys 35 år lange ørkenvandring slutt, da de slo Stoke i FA-cupfinalen på Wembley, etter å ha eliminert nettopp United i semifinalen.

Og dermed måtte også banneret ned.

- For å være ærlig tror jeg det var supporterne våre som var mest hissige på akkurat det. Vi visste alltid, med det laget vi har, at det bare ville være et spørsmål om tid før vi vant noe, sier Richards.

Manchester United vant ligagullet samme dag som City vant FA-cupen, og kanskje irriterte det noen av de lyseblå at deres store dag måtte deles med erkerivalen.

- Har kommet langt på kort tid
Denne sesongen har de uansett ambisjoner om å vinne serien selv - og derfor er det mer enn bare stoltheten som står på spill søndag. I fjor tapte de 1-2 etter et fantastisk saksespark av Wayne Rooney, og året før tapte de 3-4 etter Michael Owens vinnermål fem minutter og 27 sekunder på overtid.

Da City var et godt stykke unna dagens nivå - i 2008 - yppet de seg derimot på Old Trafford og vant 2-1.

- Selv det året vi vant der, var det ikke fordi vi var det beste laget. Vi tok vare på sjansene våre, og forsvarte oss i 80 eller 90 minutter for å få et resultat. Men de siste par årene har vi reist dit og tidvis vært det beste laget, på deres egen bane, så det viser hvor langt vi har kommet på kort tid, sier Richards.

Han savner imidlertid intensiteten og trøkket som han mener kjennetegnet Manchester-derbyene i langt større grad tidligere enn nå.

- De siste fire derbyene har egentlig ikke vært så voldsomme. For tre eller fire år siden var det helt latterlig, måten man taklet på. Jeg vil gjerne se det samme nå, den villskapen, fordi det gjør kampene mer spesielle. Vi ønsker alle å se fin fotball, men samtidig elsker alle en god takling, sier Richards.

Susende taklinger
Forhåpentligvis slipper vi å se skrekktaklinger ala Roy Keane mot Alf Inge Håland, eller stemplinger ala Michael Ball mot Cristiano Ronaldo.

Men Richards, som selv er en hardttaklende forsvarsspiller, synes reservelagskampene og U-kampene mellom de to byrivalene ofte er langt mer fandeninvoldsk enn A-kampene.

SOM DETTE: Patrice Evra la lite imellom mot David Silva og Manchester City i Community Shield-oppgjøret på Old Trafford. Foto:   EPA/KERIM OKTEN
SOM DETTE: Patrice Evra la lite imellom mot David Silva og Manchester City i Community Shield-oppgjøret på Old Trafford. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Selv har han sendt United-spillere hinkende av banen - og han legger ikke skjul på at det ga ham en god følelse.

- På ungdoms- og reservelagsnivå er det villere. I Premier League er det mange engelske landslagskolleger som spiller mot hverandre, og du har litt mer respekt for hverandre. Jeg husker jeg spilte mot Fraizer Campbell (i Sunderland nå) da vi spilte på U17-laget. Han taklet meg stygt, og jeg sa til ham at jeg kom til å huske det. 20 minutter senere tok jeg ham med en tofotstakling. Det var en god takling, men jeg knuste ham og han måtte gå skadet av banen.

- Jeg elsker det. Det er det som gjør et derby til et derby. Du må holde hodet kaldt, men gi 110 prosent, sier Richards, og oppfordrer søndagens dommer til å la fifty/fifty-duellene passere.

- Jeg er sikker på at begge lag vil ønske det, slik at flyten i kampen ikke blir forstyrret, sier han.

En som sikkert er oppmerksom på Richards taklingsvilje- og evne er Ashley Young. De to landslagskollegene kommer høyst sannsynlig til å havne i flere dueller, og Richards røper at ordkrigen allerede er i gang.

- Jeg snakker alltid med Danny Welbeck, Chris Smalling, Tom Cleverley og Ashley Young. Jeg kommer til å spille mot Ashley hvis jeg starter, og han sier at han kommer til å rive meg i fillebiter!

Roberto Mancini har varslet at han vil være fornøyd med ett poeng på Old Trafford, men at de vil gå for seier. Så gjenstår det å se hva italieneren gjør i praksis - om han tør å angripe United med alt han har, eller om den defensive tilnærmingen til toppkampene i fjor fortsatt gjelder.

For sir Alex Ferguson er det tre poeng som gjelder.

- Jeg har alltid likt en utfordring. Det har skjedd igjen og igjen. City topper tabellen, og vi er nødt til å gjøre noe med det, sier Ferguson ifølge Manchester Evening News.

ORDKRIGEN ER I GANG: Ashley Young har lovet å gi Micah Richards en vond dag på jobben. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
ORDKRIGEN ER I GANG: Ashley Young har lovet å gi Micah Richards en vond dag på jobben. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer