- Jeg kødder ikke, snøflakene var like store som golfballer

Josh Pritchard fikk en røff overgang fra London til Tromsø.

MÅLSCORER: Josh Pritchard fosser frem og scorer seiersmålet  i Europa League-kampen mellom Tromsø IL og Besiktas på Alfheim stadion. Kampen endte 2-1. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MÅLSCORER: Josh Pritchard fosser frem og scorer seiersmålet i Europa League-kampen mellom Tromsø IL og Besiktas på Alfheim stadion. Kampen endte 2-1. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

• Følg Tottenham - Tromsø i vårt Fotballstudio fra 21:05.

(Dagbladet): Josh Pritchard (20) var (og er for så vidt forsatt) en ung og talentfull fotballspiller med en lysende karriere foran seg. Han var fast inventar på Manchester Uniteds undomslag i en årrekke, men klarte ikke å klore til seg en A-lagskontrakt. Fra Manchester gikk veien videre til den vestlige delen av London, nærmere bestemt Fulham, i 2009.

Her ble han omskolert til midtbanespiller, men etter tre og et halvt år på reservelaget, og uten spilletid på førstelaget hvor Brede Hangeland er kaptein, gikk waliseren på utlån til Tromsø i vinter.

Der fikk seg et aldri så lite klimasjokk.

Sjokkert av snøværet - Jeg hadde blitt advart, men jeg ventet ikke at det skulle være så ille som det var. Jeg husker at jeg tok på meg fire lag med klær for å gå ti meter til treningsfeltet. Lett snøvær er ikke det samme i Tromsø som i London, sier Pritchard til Daily Mail, og trekker fram et konkret eksempel fra en treningskamp tidlig i vår.

- Det snødde så kraftig at du ikke kunne se hånda om du holdt den rett foran ansiktet. Jeg kødder ikke, snøflakene var like store som golfballer. Jeg var sjokkert, men det virket helt normalt for alle andre, og kampen fortsatte.

Overfor Daily Mail forteller Pritchard også om isbjørner lengre nord og reinsdyr i gatene.

Har spilt «overalt» Men det er mange tilfeldigheter som gjorde at unggutten havnet i Tromsø.

Jon Hill, som var en av trenerne til Pritchard i United, ble ansatt som assistenttrener i Tromsø i januar. Da Pritchard stagnerte i Fulham, var det Hill som anbefalte «Nordens Paris» til den walisiske U21-landslagsspilleren.

- Han sa at jeg kom til å få spille førstelagsfotball, samt at jeg ville få muligheten til å spille i Europa League, sier Pritchard, som har spilt sentralt på midten og i alle posisjoner i forsvaret.

Hill ble sykemeldt i sommer, og avsluttet arbeidsforholdet med Tromsø i august.

Gladbeskjed på flyet Pritchard scoret seiersmålet da Tromsø slo Besiktas 2-1 på hjemmebane i Europa League. Borte ble det riktignok et 0-2-tap, men Besiktas ble kastet ut av turneringen på grunn av kampfiksing.

På flyet på vei tilbake fra Istanbul kom beskjeden om hvilke lag nordlendingene skulle møte i gruppespillet. Nyheten ble tatt imot med stor glede.

- Det var supportere på flyet, og alle gikk helt bananas. Jeg hadde aldri forventet at vi skulle nå gruppespillet.

I kveld er Pritchard tilbake i London, men denne gangen på White Hart Lane. Der venter Tottenham til den første kampen i gruppespillet i Europa League, og 20-åringen er ventet å spille fra start.