FRA INGENTING TIL VERDENS BESTE: Tarjei Bø var relativt ukjent før forrige sesong, men svarte med å vinne tre VM-gull og verdenscupen sammenlagt. Vi har nominert ham til Folkets idrettspris. Foto:Erik Berglund
FRA INGENTING TIL VERDENS BESTE: Tarjei Bø var relativt ukjent før forrige sesong, men svarte med å vinne tre VM-gull og verdenscupen sammenlagt. Vi har nominert ham til Folkets idrettspris. Foto:Erik BerglundVis mer

- Jeg kom fra ingenting

Tarjei Bø forsto at han kunne bli verdens beste da han hang med Emil Hegle Svendsen på trening.

Stem nederst i saken, og du kan bli en av 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): 23-åringen fra Stryn er nest siste kandidat vi presenterer til kåringen av Folkets idrettspris 2011.

Skiskytteren var relativt ukjent før forrige sesong, men gikk seg rett inn i toppen på rekordtid.

Resultatet var seier i verdenscupen sammenlagt — fem poeng foran Emil Hegle Svendsen — og tre gull og to bronse i skiskytter-VM i russiske Khanty-Mansijsk.

- Måtte bare ta muligheten
Bø innrømmer overfor Dagbladet at han fortsatt er overrasket over hvor kort tid han brukte på å kjempe med de aller beste.

- Jeg kom fra ingenting, men jeg hadde merket i løpet av sommeren og høsten i fjor at jeg nærmet meg Ole (Einar Bjørndalen, journ.anm.) og Emil på trening. Da jeg hang med, og slo dem på noen av testløpene, forsto jeg at jeg kunne være med og yppe meg litt. Da tenkte jeg at jeg måtte bare ta den muligheten jeg hadde, sier han til Dagbladet.

- Du har startet godt denne sesongen også, men har du vært bekymret for det mange kaller den vanskelige andresesongen?

- Jeg tenker ikke så mye på det med andresesongen. Jeg tenker at hvis jeg har gjort en god nok jobb i oppkjøringen og matcher de andre gutta på trening, så har jeg nivået inne. Det er en trygghet i seg selv.

Bø har til tross for sin unge alder allerede vunnet det aller meste som skiskytter. Men stryningen har fortsatt store drømmer, og de handler naturlig nok om det som skal skje i Sotsji i Russland om drøyt to år.

Ekstremfølelse - Et individuelt OL-gull er det langsiktige målet mitt nå. Jeg har jo allerede vunnet verdenscupen og VM-gull, så jeg vil heller vinne OL-gull enn å vinne det jeg allerede har vunnet mange ganger til. Den ekstremfølelsen du får når du vinner noe du har drømt om hele oppveksten er helt utrolig.

Bø synes det er gjevt å være den eneste skiskytteren som er nominert til Folkets idrettspris. Men han tror trynefaktor er like avgjørende for hvem av de tolv nominerte utøverne som stikker av med prisen til slutt.

- Det er klart det er stort å vinne kåringer der man kjemper mot andre verdensstjerner. Når det er sagt, så tror jeg kåringer der publikum stemmer avgjøres like mye av hva slags oppfatning folk har av de ulike utøverne, og ikke nødvendigvis bare hvor mye de har vunnet.

• Bø vant sprinten i Hochfilzen i går. Det betyr at 23-åringen går ut aller først på morgendagens jaktstart.