- Jeg kom hit for å vinne, men Chris Froome er altfor sterk

Alberto Contador innrømmer at det ser mørkt ut.

 STERK:  Alberto Contador har måttet se ryggen til Chris Froome forsvinne ut av syne flere ganger under Touren. Likvel sier spanjolen at han ikke har gitt helt opp sammenlagtseieren. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD / NTB Scanpix
STERK: Alberto Contador har måttet se ryggen til Chris Froome forsvinne ut av syne flere ganger under Touren. Likvel sier spanjolen at han ikke har gitt helt opp sammenlagtseieren. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD / NTB ScanpixVis mer

Saxo-Tinkoff-kaptein Alberto Contador vil ikke si at Tour de France er avgjort, men erkjenner at Chris Froome er for sterk.

Spanjolen ble søndag satt kraftig på plass av Froome opp «det skallede» fjellet Mont Ventoux. Den britiske Sky-kapteinen kjørte fra alle rivalene og økte sammenlagtledelsen.

Contador kom i mål 1.40 minutter bak Froome på etappen. Han er dermed hele 4.25 minutter på etterskudd i sammendraget. Tour de France-vinneren fra 2007 og 2009 har ikke vært på sitt beste hittil i år.

- Jeg kom hit for å vinne Touren, men Chris Froome er altfor sterk. Han er overlegen i fjellene. Det viste han i Pyreneene, og han viste det igjen i dag, sa Contador etter søndagens 15. etappe.

- Vet aldri Selv om han vedkjenner seg rivalens overlegenhet hittil i Tour de France, nekter han å gi opp håpet om å stå øverst på podiet i Paris 21. juli.

- Hver gang vi har konkurrert en-mot-en, har Froome stukket ifra. Vi får se, du vet aldri hva som skjer i Touren før du er i Paris. Å kjempe om annenplassen er ikke i tankene mine akkurat nå, slår Contador fast.

Sportsdirektør Philippe Mauduit i Saxo-Tinkoff øyner fortsatt håp med fire fjelletapper igjen i Alpene.

- Mont Ventoux passet Froome veldig godt. Der er det bare en stigning mot mål. Det blir annerledes med flere fjell på en og samme etappe. Vi har fortsatt troen og kan bare fortsette å kjempe, sier Mauduit.

Plan Franskmannen opplyser at Saxo-Tinkoff vil bruke mandagens hviledag til å pønske ut en slagplan.

- Det spørs om vi klarer å ta igjen Chris Froome, men vi skal prøve ut noen taktikker for å gjøre det vanskelig for ham, sier Mauduit.

Tour de France fortsetter med 16. etappe fra Vaison-la-Romaine til Gap tirsdag. Den er 168 kilometer lang og har tre kategoriserte stigninger. Mandag har rytterne en fortjent hviledag.

(NTB)