BLE SLÅTT:  Calle Halfvarsson ble spurtslått av Petter Northug under stafetten i Val di Fiemme. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BLE SLÅTT: Calle Halfvarsson ble spurtslått av Petter Northug under stafetten i Val di Fiemme. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg kommer aldri til å gjøre den samme feilen igjen

Halfvarsson om tabben som ga Northug-seier.

(Dagbladet): Det har snart gått et år siden Peter Northug parkerte den svenske ankermannen Calle Halfvarsson på VM-stafetten i Val di Fiemme.

Halfvarsson har ikke glemt tapet, og mener han begikk en megatabbe. Ikke under løpet, men før.

Røpte hemmeligheten - Jeg fortalte akkurat hvilken bakke jeg kom til å rykke i. Jeg kommer aldri til å gå ut i mediene og gjøre det samme som jeg gjorde før VM, sier han ifølge Expressen.

Svensken hevder at Northug fråtser i aviser under VM, og hadde full kontroll på sin svenske konkurrent.

- Der er sånn Northug sitter og leser, sier Halfvarsson, tenker seg godt om og kommer med en selvfølgelighet:

- Om man skal rykke, er det greit at motstanderen ikke veit om det.

Ny duell
Hvis Sverige greier å henge på Norge de første tre rundene under OL-stafetten i Sotsji, kan det hende at de to møtes igjen.

Da har Halfvarsson lært, og lover å overraske Northug. Men selv om det skulle bli nok et tap for svensken, blir han ikke sur om Northug kommer med nok et stunt.

- Det er bare skuespill. Han er litt kaksete, men på en sjenert måte. Det er ikke lett å bli klok på han, sier svensken om sin norske rival.