PÅ 7. PLASS: Petter Solberg ligger på 7. plass etter lørdagens rallycrosskjøring på Lånkebanen i Hell. Han kjørte seg opp utover dagen, etter å ha fått en svak start på den norske VM-runden. I morgen håper han å kjøre for seier. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
PÅ 7. PLASS: Petter Solberg ligger på 7. plass etter lørdagens rallycrosskjøring på Lånkebanen i Hell. Han kjørte seg opp utover dagen, etter å ha fått en svak start på den norske VM-runden. I morgen håper han å kjøre for seier. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

- Jeg kommer ikke hjem for å skuffe det norske folk

Petter Solberg kjører for seier i Hell.

En elendig start ødela første heat for Petter Solberg, men motorkongen slo tilbake på Lånkebanen i dag.

I morgen kjører 39-åringen for seier i den aller første VM-runden i rallycross på norsk jord.

- Jeg håper inderlig at jeg kommer til finalen. Jeg kommer ikke hjem for å skuffe det norske publikum, sier Solberg til NTB.

Han sviktet i starten i det første heatet, hvor han bare fikk 15. beste tid.

- Jeg dreit meg skikkelig ut. Jeg var for sen med akkurat den lille tidelen som gjelder, og da var de andre foran. Og da de slo i hverandre måtte jeg bremse, sier Solberg.

Nervøs på hjemmebane - Men det har du erfaring til å unngå?

- Ja, men vi er i Norge også. Jeg er litt nervøs. Det betyr ekstra å kjøre på hjemmebane. Da skjer det småting i hodet. Heatet skulle være enkelt, men som jeg sa allerede fredag, er ting enkelt, blir det vanskelig. En blir fort lurt. Det var ikke en perfekt dag, men vi kom oss oppover, sier østfoldingen som ligger på sjuendeplass.

Mange smell Han var én av få førere som unngikk trøbbel på Lånkebanen. Haugevis med førere smalt i hverandre, blant andre lagkamerat Alexander Hvaal, som ligger på 19.-plass etter to av fire heat.

- Jeg hadde en fight med (Jacques) Villeneuve, men bremset to ganger for ikke å komme i trøbbel. Jeg kunne tatt ham, men lot fornuften styre i stedet for å ta den store «crazy attacken», sier Solberg.

Han jobber febrilsk natt til søndag med å gjøre bilen enda raskere.

TØFF DUELL: Petter Solberg (t.h) i en tøff duell mot formel 1-legenden Jacques Villeneuve på Lånkebanen i dag. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TØFF DUELL: Petter Solberg (t.h) i en tøff duell mot formel 1-legenden Jacques Villeneuve på Lånkebanen i dag. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

- Starten blir avgjørende, for du klarer ikke å kjøre forbi på denne banen. Jeg skal gjøre noen småting med bilen. Og jeg må få den til å bli raskere ut av de sakte svingene, hvor jeg føler at den ikke «stikker» som jeg vil. Jeg får til det, lover den tidligere rallyverdensmesteren.

Rotet vekk poeng Sammenlagtleder Andreas Bakkerud kjørte aggressivt, men en ødelagt drivaksel ødela dagen for bergenseren. Han ligger bare som nummer 21 etter første dag. Viktige poeng forsvinner trolig i helgen.

- I første heat lå vi an til en veldig bra tid, men det ble ødelagt da vi ødela drivakselen. I det andre heatet hadde vi mer press på oss. Du må ha tre gode omganger for å henge med. Vi kunne ikke gjøre feil, men hadde heller ikke nok fart. Jeg rotet nok bort noen mesterskapspoeng, men at en drivaksel ryker er en del av rallycrossen, sier Bakkerud.
- Kjedelig - Men det er veldig kjedelig at det skjer på norsk jord og når så mange bergensere har tatt hele veien opp for å heie på meg. Dagen i dag ble en skuffelse, men ingenting er kjørt. Pallen er målet, og kommer jeg til finalen så skal jeg gjøre alt for å vinne.

- Det spørs om vi klarer å beholde sammenlagtledelsen. Det forsvant en del poeng i dagens to heat, men sesongen er lang, sier Bakkerud til NTB.

Det deles ut 16 poeng til den som er best etter de fire innledningsheatene. De to siste kjøres søndag. Da går også semifinalene og finalen. (NTB)