OPPTUREN: Justyna Kowalczyks store opptur i Falun-VM var bronsemedaljen på lagsprinten, sammen med Sylwia Jaskowiec. Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT / NTB Scanpix
OPPTUREN: Justyna Kowalczyks store opptur i Falun-VM var bronsemedaljen på lagsprinten, sammen med Sylwia Jaskowiec. Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT / NTB ScanpixVis mer

- Jeg kommer ikke til å endre meg, særlig ikke fordi noen snakker sånt tull

Kowalczyk lite fornøyd med spørsmål fra journalist.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk fikk ikke full klaff under VM i Falun.

Men etter en begredelig sesong, overrasket hun mange ved å vinne spintprologen på mesterskapets første dag.

I sprinten endte hun på den sure fjerdeplassen, bak Marit Bjørgen, Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla. Den ordentlige oppturen ble bronsemedaljen i lagsprinten, sammen med Sylwia Jakowiec.

Lørdag endte hun på en 17. plass på tremila - distansen som i utgangspunktet skulle vært hennes sterkeste. Under mesterskapet fortalte hun den polske pressen at det var kun den russiske løperen Nikita Kriukov som helt forstår henne.

Etter at hun sikret seg individuelt OL-gull på den klassiske 10-kilometeren i Sotsji med brudd i foten, ble det mange overskrifter med Kowalczyk i fjor vår. 32-åringen fortalte da åpenhjertig at hun har slitt med dyp depresjon.

- Mitt liv I januar skrev storavisen Fakt at Justyna Kowalczyk burde legge opp for å ta vare på sin egen helse. Men er det en ting 32-åringen ikke liker, så er det at andre legger seg borti hennes liv.

På spørsmål fra en journalist i polske Sport på om hun ikke burde endre noe opplegg før neste sesong, og kanskje ha et mer avslappet forhold til skisporten, sier 32-åringen sin hjertens mening.

- Jeg forstår ikke hvorfor dere vil at jeg skal være mer avslappet. På den ene siden så vil dere at jeg og alle andre idrettsutøvere skal være 100 prosent fokuserte på å prestere bra, og på den andre siden så vil dere se en mer avslappet innstilling. Hvorfor? Dette handler om meg, mitt liv og mine resultater. Jeg kommer ikke til å endre meg, særlig ikke fordi noen snakker sånt tull, svarer Kowalczyk Sport-journalisten.

Kanskje til Drammen Nå er verdenscupsesongen så godt som over for 32-åringen, noe hun ikke legger skjul på at hun er glad for.

- Jeg lengter etter at denne sesongen skal ta slutt, slik at jeg kan begynne å forberede meg til den neste, sier Kowalczyk til polske Sport.

Den polske skistjerna utelukker ikke at hun stiller til start på den klassiske sprinten i Drammen 11. mars. Nå først venter Vasaloppet på søndag.

Kowalczyk innrømmer at hun skjønte at årets sesong ikke kom til å bli den beste.

- Jeg har innsett at jeg begynte å forberede meg for sent i fjor sommer, og jeg fikk ikke gjort alt slik jeg ønsket. Det er noe jeg angrer mye på. Jeg skulle ønske at årets sesong var like bra som tidligere sesonger, men jeg visste at jeg ikke har utført grunnarbeidet godt nok, sier den polske skiløperen.