Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kommer ikke til å risikere sesongen i det rennet

Kristoffersen skeptisk til parallellstorslalåm.

Etter en historisk helg for norske alpinister skal det for første gang kjøres parallellstorslalåm i Alta Badia mandag. Henrik Kristoffersen er skeptisk.

- Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg er det. Farten er høyere enn i slalåm, og hvis du krasjer så kan det gå galt. Jeg kommer ikke til å risikere sesongen min i det parallellstorslalåmrennet. Jeg får heller gjøre det i slalåmrennet i Madonna tirsdag, sa 21-åringen til NTB søndag.

Da hadde han nettopp blitt første nordmann med pallplassering i Alta Badia, med 2.-plass i storslalåmrennet.

Ingen av de norske alpinstjernene som har kjørt der før ham har greid det, heller ikke Kjetil André Aamodt eller Lasse Kjus.

- Når du ser på lista over hvem som har kjørt her og hvor gode de har vært, så er dette helt sinnssykt. Det er utrolig stort for meg, sa Kristoffersen.

Historisk Anført av Aksel Lund Svindal skrev de norske historie også i Val Gardena tidligere i helgen. Fredag ble det for første gang tredobbelt norsk seier i et fartsrenn (super-G ved Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde), lørdag ble Svindal den første utøver som har vunnet både super-G og utfor i en Val Gardena-helg.

- Det er mange gode navn som har kjørt her uten å greie det, så det er kult, selvfølgelig, sa Svindal til NTB. Seieren var også hans 30. i verdenscupen, og dermed passerte han Stephan Eberharter på listen.

- Det er ganske fett.

Jakt Svindal har også sagt seg skeptisk til parallellstorslalåmen i Alta Badia og tatt til orde for et nett mellom løperne for å avverge kollisjoner. Men han kommer til å stille opp i jakt på flere poeng i kampen mot Marcel Hirscher.

Likevel bedyrer han at han ikke tenker mye på poengduellen.

- Jeg bruker en halvtime på det hver dag når jeg snakker med pressen. Ellers tenker jeg ikke på det, sa han etter 28.-plassen i storslalåm søndag.

- Det var absolutt verd det å delta her, sa han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media