Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kommer ikke til å se den, jeg har bedre ting å gjøre

Men Northug tror nordmenn og svensker får mye å le av.

FOTFØLGES: Petter Northug har hatt dokumentarskapere i hælene i snart et halvt år. Her følges han av Christian Caspersen på breen i Val Senales.
FOTFØLGES: Petter Northug har hatt dokumentarskapere i hælene i snart et halvt år. Her følges han av Christian Caspersen på breen i Val Senales. Vis mer

VAL SENALES (Dagbladet): Det er TV 2 som har kjøpt rettighetene til å sende dokumentarserien om Petter Northug. Siden i vår har produksjonsselskapet Globus Media fulgt den norske langrennskongen tett.

- Det blir en dokumentarserie med stor vekt på underholdning, som skal sendes på nyåret i 2013. Nøyaktig når den skal sendes, og hvor mange episoder det blir, er ikke fastsatt. Serien har tittelen «Sirkus Northug», forteller programredaktør Bård Eriksen i TV 2 til Dagbladet.

- Hva slags serie blir det?

- Det er en serie hvor kameraet har fulgt med på alt Petter har gjort i nesten et år, en serie med mye humor og som gir et unikt innblikk i Petter Northugs liv og miljøene han er en del av. Det vil si familien, kompisgjengen, landslaget og hans personlige støttespillere. Og det er et sirkus, fastslår Eriksen.
Petter skal ikke se Dagbladet kjenner også til at det lages en svensk versjon av serien, og at det foregår forhandlinger med minst én svensk TV-kanal.

Hovedpersonen har sikret seg retten til å se igjennom og godkjenne episodene før de sendes — en jobb han uansett har delegert til manager Lars Gilleberg.

- Jeg kommer ikke til å se den, verken på forhånd eller etterpå. Jeg har bedre ting å gjøre, sier Northug til Dagbladet.

Øker markedsverdien Ifølge Gilleberg blir det neppe store diskusjoner. Samarbeidsklimaet med Globus Media og TV 2 er tett og godt.
Nøyaktig hva Northug tjener på dokumentaren, vil Gilleberg ikke ut med. Men han legger ikke skjul på at det er gode penger.

- Petter signerer aldri noe han ikke mener er en god avtale, sier Gilleberg.

Han mener dessuten serien vil bidra til å øke Northugs allerede høye markedsverdi ytterligere.

- Helt klart. Her får vi vist fram Petter fra en annen side. Jeg tror folk vil bli kjent med ham på en ny måte. Det vil styrke hans image, fastslår Gilleberg.

- Humorserie At Northug har sluppet et filmteam tett innpå seg i et helt år, er kanskje overraskende for mange. Northug stenger normalt det meste av media helt ute. Derfor var premissene også helt klare før han sa ja.

- Det er vi som har lagt linja på når vi vil ha dem med og ikke. Vi har lagt opp et fint løp der, så for meg har det ikke kostet noe å ha dem med i det hele tatt, sier Northug.

Selv om han ikke har planer om å se serien selv, tror han det blir god underholdning.

- Det var en idé vi kom opp med i vår, de har fått være med på mye rart, så det blir mer en humorserie enn en dokumentar, vil jeg si. Jeg tror det blir bra, sier Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media