Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kommer nok ikke til å snakke politikk med Putin

Carlsen om morgendagens avslutningssermoni.

 RUSSLAND-PRESIDENT:  Vladimir Putin. Foto: NTB Scanpix
RUSSLAND-PRESIDENT: Vladimir Putin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): I dag kom nyheten om at Vladimir Putin kommer på VMs avslutningsseremoni i morgen. Det var NRK som meldte det først.

- Ut ifra det jeg skjønte så skulle Anand og Magnus bli invitert til å drikke te med presidenten, sier Espen Agdestein til Dagbladet.

Det var lenge uvisst om Magnus Carlsen kom til å signerte kontrakten med FIDE og spille i Russland,  de politiske urolighetene tatt i betraktning. Sju dager etter den opprinnelige tidsfristen fra FIDE, sa nordmannen imidlertid ja 7. september.

I dag ble Carlsen spurt om morgendagens presidentmøte:

- Jeg tenker ikke så mye om det. Så, jeg kommer nok ikke til å snakke politikk med Putin, sier Carlsen før han fikk spørsmål om hvilket spørsmål han ville ha stilt hvis han kunne. Carlsen hadde ingen kommentar.

Ikke et problem Manager Espen Agdestein bekreftet tidligere i dag at presidenten tar turen, og sier at de fikk beskjeden om besøket i går kveld. Han sier at Magnus Carlsen ikke har sagt så mye om hva han tenker om Putins besøk.

- Han har ikke reagert noe på det og ikke snakket noe om det. Han sover nå, sier Espen Agdestein til Dagbladet.

Håndhilser Dagbladet fikk allerede i oktober bekreftet at Vladimir Putin ville komme til Sotsji i forbindelse med VM-kampen.

På spørsmål om han ville håndhilse på Putin, svarte Magnus Carlsen at han ikke var ute etter bråk.

- I utgangspunktet er jeg ikke der for å lage bråk, svarte Carlsen Dagbladet i oktober.

 I SLAG:  Magnus Carlsen følte seg i bedre form i dag. Som vanlig var det basketball som sto på menyen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SLAG: Magnus Carlsen følte seg i bedre form i dag. Som vanlig var det basketball som sto på menyen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling