- Jeg kommer til å angripe igjen

Men Katjusja-kapteinen går ikke for å vinne flere etapper.

KLATREVILLIG: Katjusja-stjernen Joaquim Rodríguez konsentrerer seg om klatrepoeng framfor flere etappeseirer i Tour de France. Foto: Christophe Ena / Ap / NTB scanpix
KLATREVILLIG: Katjusja-stjernen Joaquim Rodríguez konsentrerer seg om klatrepoeng framfor flere etappeseirer i Tour de France. Foto: Christophe Ena / Ap / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Joaquim Rodríguez kom til Tour de France med håp om en topplassering i sammendraget. Men etter mye tapt tid allerede den første uka, måtte 36-åringen fra Barcelona gjøre om på ambisjonene.

Han har sørget for begge etappeseirene til Katjusja i touren, mens Alexander Kristoff, årets mestvinnende syklist både i laget og i hele proffsirkuset står uten.

Framover dreier konsentrasjonen til «Purito» seg videre bort fra å vinne flere etapper.

Torsdag gikk Rodríguez fra å ha klatretrøya på lån fra Chris Froome, til å overta ledelsen i konkurransen om den rødprikkete trøya. Det takket være maksimal poengfangst på de fem første av etappens sju kategoriserte fjell.

Rodríguez bedyrer at han både er fornøyd og litt misfornøyd på samme tid. Han greide ikke å kjempe om 25 nye poeng på Col du Glandon, det tøffeste fjellet av alle, og han hadde også håpet på enda en etappetriumf.

Fikk ikke matforsyning
Isteden fikk han se Romain Bardet (Ag2r) stikke av med begge deler. Franskmannen utlignet forspranget til «Den lille sigaren» i kampen om polkadottrøya. Begge har 68 poeng, mens uheldige Jakob Fuglsang (Astana) ligger fire poeng bak.

- Det var en hard dag, men jeg følte meg bra og angrep med en gang. Målet var å ta så mange poeng som mulig. Det fungerte bra, men det var vanskelig å kontrollere alle rytterne i bruddet hele dagen. Jeg hadde en dårlig periode på den flate delen ved langesonen før Glandon, forteller Rodríguez til Katjusjas nettsted.

Han kommer inn på det som troli kostet ham sjansen til å være med blant de beste videre på etappen.

- Jeg syklet for å tette luker og fikk ikke tak i matposen min. På Glandon fikk jeg betale prisen for det. Jeg hadde som mål å få med meg de 25 poengene, og også etappeseieren, men det var over for meg der og da. Men jeg kommer ikke til å gi meg med dette.

Varsler nye angrep
- Det gjenstår to fjelletapper, og jeg kommer til å angripe igjen. Fuglsang og Bardet kommer til å være motivert for det samme, men jeg er klar for å kjempe, forsikrer Rodríguez.

Mye tyder på at den rutinerte spanjolen legger ambisjonene om flere etappeseirer til side, og heller satser alt på å vinne klatretrøya.

Fredagens Tour de France-etappe sykles fra Saint-Jean-de-Maurienne til La Toussuire.

Løypa på 19. konkurransedag er 138 kilometer lang, og regnes som en av de tøffeste klatreetappene i årets tour.

Før den 18 kilometer lange siste førstekategorien til mål, skal syklistene også over fryktede Col de la Croix Fer. Dette fjellet byr på 22,4 kilometers motbakke med 6,9 prosent gjennomsnittlig stigning.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer