KLAR FOR POLEN: Englands Steven Gerrard under lagets trening i går før skjebnekampen mot Polen i kveld. Kapteinen frykter at England ikke klarer det de må gjøre for å unngå playoff: Vinne. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
KLAR FOR POLEN: Englands Steven Gerrard under lagets trening i går før skjebnekampen mot Polen i kveld. Kapteinen frykter at England ikke klarer det de må gjøre for å unngå playoff: Vinne. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

- Jeg kommer til å ta det med meg i graven

Gerrard frykter reprise på den kvelden.

Steven Gerrard opplevde en av sine største nedturer da England misset i EM-kvalifiseringen for seks år siden. I kveld håper kapteinen å lede laget til VM.

Med seier i tirsdagens kamp mot Polen på Wembley går engelskmennene til neste års VM-sluttspill i Brasil. Ukraina, som ligger ett poeng bak, møter svake San Marino, og derfor må England ta tre poeng for å sikre gruppeseieren.

Fiasko Kampen er av mange blitt sammenlignet med da England møtte Kroatia i den siste kampen i EM-kvalifiseringen i 2007. England trengte kun ett poeng for å gå til EM, men tapte 2-3. Nederlaget førte til at landslagssjef Steve McClaren fikk sparken.

- Det er et minne jeg har vanskeligheter med å glemme. Jeg kommer til å ta det med meg i graven. Det var en av de største nedturene i tiden min på landslaget, og jeg håper vi ikke opplever det igjen. Vi spilte ikke bra i den kampen. Jeg tenker fortsatt på hvordan vi ikke klarte å komme til det sluttspillet. Vi presterte ikke. Vi underpresterte, sier Gerrard.

Selvtillit Landslagskapteinen tror England vil gjøre jobben mot Polen tirsdag.

- Vi går inn i kampen med stor tro og selvtillit i troppen, forteller Gerrard.

Stillingen i gruppe H:
1) England 19 (29-4), 2) Ukraina 18 (20-4), 3) Montenegro 15 (16-12), 4) Polen 13 (18-10), 5) Moldova 8 (7-15), 6) San Marino 0 (1-46).

Kveldens kamper (20.00):
England - Polen (i London), Montenegro - Moldova (Podgorica), San Marino - Ukraina (i Serravalle).

(NTB)