Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kommer til å være irritert i to dager. Så skal jeg ha revansj mot Tsjekkia og Sverige

Eliteseriens toppscorer fikk den største sjansen av alle, men kom ikke på scoringslista i seksmålsthrilleren.

REVANSJESUGEN: Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo misbrukte en stor sjanse mot LSK, og var irritert over at de tapte for andre kamp på rad. Nå håper han på revansj i landskampene mot Tsjekkia og Sverige den kommende halvannen uka. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
REVANSJESUGEN: Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo misbrukte en stor sjanse mot LSK, og var irritert over at de tapte for andre kamp på rad. Nå håper han på revansj i landskampene mot Tsjekkia og Sverige den kommende halvannen uka. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Lillestrøm 2-4. Ohi Omoijuanfo (23) har tatt Eliteserien med storm denne sesongen, og troner øverst på toppscorerlista med sine ni fulltreffere når vi går inn i landslagspausa etter serierundens seks siste kamper i kveld.

Belønningen kom da landslagssjef Lars Lagerbäck tok Stabæk-spissen ut i troppen som skal møte Tsjekkia (10. juni) og Sverige 13. juni.

Omoijuanfo håpet å gå inn i sin første landslagssamling med en fersk scoring eller to mot LSK på Nadderud i går kveld - men drar i stedet med seg en gigantmiss som han garantert har ergret seg over i natt:

Ti minutter ut i kampen kunne han gitt Stabæk ledelsen, men fra fem meter skjøt han rett på LSK-keeper Arnold Origi.

Og som dynamikken ofte er i fotball, så scoret i stedet LSK i angrepet etter...

- Kjipt

- Det hadde vært deilig med en scoring, men jeg ville først og fremst vinne kampen. Det er viktigere enn at jeg scorer, og derfor kommer jeg til å være irritert i to dager nå. Det er litt kjipt å gå inn i landslagsuka slik, men sånn er det når man er fotballspiller, sier Ohi Omoijuanfo til Dagbladet.

KORTVARIG GLEDE: Ohi Omoijuanfo (t.v) og Moussa Jailani Njie jublet sammen med målscorer Tonny Brochmann (t.h.) da Stabæk gikk opp i 2-1 mot LSK i går kveld. Men jubelen stilnet raskt. LSK kom tilbake og vant kampen 4-2. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
KORTVARIG GLEDE: Ohi Omoijuanfo (t.v) og Moussa Jailani Njie jublet sammen med målscorer Tonny Brochmann (t.h.) da Stabæk gikk opp i 2-1 mot LSK i går kveld. Men jubelen stilnet raskt. LSK kom tilbake og vant kampen 4-2. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Etter den tidlige nesestyveren kom Stabæk seg inn i kampen og både utlignet med Håkon Skogseid og gikk opp i 2-1 med Tonny Brochmann - før LSK ristet av seg sjokket av styrte kampen inn til 4-2-seier og gultrøyenes andre strake seier i Eliteserien.

For Stabæk er tallene nå langt dystrere etter den sterke sesongåpningen:

De sju siste kampene har gitt én seier og totalt seks poeng.

Omoijuanfo liker utviklingen dårlig, og mener de må lære seg å «drepe» kamper de leder.

- Vi hadde muligheten til det da vi ledet, men i stedet inviterte vi dem inn i kampen igjen ved å lage mange dødballer i farlige posisjoner. Det utnyttet LSK godt, sier Omoijuafo.

Med henholdsvis tre og fire baklengs de to siste kampene er det definitivt ikke bare framover problemet ligger.

- Om vi fortsetter å slippe inn så mye, så blir det vanskelig å vinne kamper, så det er noe vi må ta tak i. Det sier seg selv.

STERK BORTESEIER: Lillestrøms giftige dødballer sikret tre viktige bortepoeng mot Stabæk. Video: Fotball Media Vis mer

Stabæk-spissen er riktignok fortsatt toppscorer i Eliteserien med sine ni mål, men det var en annen spiss som utmerket seg på Nadderud i går: LSKs Erling Knudtzon putta to, og står med fem scoringer de to siste serierundene. I samme periode står Omoijuanfo med null.

- Jeg føler at jeg gjorde de rette løpene, men LSK var gode til å blokkere oss, og da hjalp det ikke at det var et hav av bakrom der. Den siste pasninga satt ikke, og da blir det også vanskelig for meg som spiss.

- Forventer spilletid

Nå håper han at treningene med landslaget skal overbevise Lars Lagerbäck om spilletid i både VM-kvaliken mot Tsjekkia og i privatlandskampen mot Sverige.

- Jeg håper på en god uke med landslaget, og møte mange jeg ikke har sett på en stund.

- Jeg er heldig som får prøve meg på landslaget nå og håper på en god uke. Nå vil jeg ha en personlig revansj mot Tsjekkia og Sverige.

- Forventer du å få spille?

- Ja, det forventer jeg, så jeg håper selvsagt at jeg får debuten min. Da skal jeg ta vare på sjansen.

- Vanskelig periode

Stabæk-trener Toni Ordinas føler at spissen var enda hvassere i starten av sesongen, men håper at Ohi Omoijuanfo snart finner scoringsformen igjen.

BETENKT: Stabæk-trener Toni Ordinas har mye å tenke på etter sju baklengs de to siste kampene. Nå er han glad det er landslagspause. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BETENKT: Stabæk-trener Toni Ordinas har mye å tenke på etter sju baklengs de to siste kampene. Nå er han glad det er landslagspause. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Slik er det ofte med spisser, de har perioder hvor alt går inn, og perioder hvor det er vanskeligere. Men Ohi har uansett hatt en god sesong, og landslaget vil bli en fantastisk opplevelse og erfaring for ham.

- Om han får sin debut, så er det flott, om ikke så må han bare stå på videre. Han har vist at han er en målfarlig spiller, sier Ordinas til Dagbladet.

For Stabæk-treneren kommer landslagspausen på et bra tidspunkt. Han forsikrer at de har nok å jobbe med nå.

- Vi slipper inn alfor mye mål, så vi har en lang liste med ting vi må jobbe med i pausen, sier han - og ramser opp:

- I starten av sesongen var vi bedre til å vinne første- og andreduellene, og vi lager altfor mange unødvendige dødballer. Vi har 12 baklengsmål etter dødball i år, så det punktet er helt klart øverst på lista, sier Toni Ordinas.

Hele Norges coronakart