SKAL BLØ FOR RBK: Stefan Strandberg bytter ut den blå Vålerenga-drakta med Rosenborgs svarte og hvite. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SKAL BLØ FOR RBK: Stefan Strandberg bytter ut den blå Vålerenga-drakta med Rosenborgs svarte og hvite. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

- Jeg kommer til RBK for å vinne gull

Strandberg fra Vålerenga til Rosenborg.


(Dagbladet): Rosenborg har kjøpt forsvarsspiller Stefan Strandberg fra Vålerenga.

Han har skrevet tre og et halvt års kontrakt med trønderklubben, skriver RBK.no.

Strandberg forklarer klubbskiftet med sportslige hensyn.

- Jeg kommer til Trondheim for å vinne gull. Ingenting annet er godt nok for en klubb som Rosenborg, sier Strandberg.

Et budskap som sikkert kan provosere de som gjerne skulle sett Strandberg kjempe om gull i Vålerenga i stedet.

- Jeg skjønner at folk synes det er litt kontroversielt. Det er ikke mange spillere som går mellom klubbene. Men det er bare sportslige grunner til at jeg gjør det. Rosenborg har kanskje hatt en downperiode i det siste, men det laget som er her nå og de planene klubben har, virker veldig spennende, sier Strandberg.

Vålerenga-trener Martin Andresen forklarer på sin side salget økonomisk:

- Vi er godt fornøyd med prisen vi har fått fra Rosenborg og valgte her å realisere verdien vi hadde i Stefan i stedet for å forlenge kontrakten. Dette var en totalvurdering av hva vi mister, hva vi kan få inn, hvor mye vi fikk for Stefan og hvor mye det hadde kostet oss å forlenge kontrakten med Stefan, sier Andresen til vif-fotball.no.

PS: Også Steffen Iversen er et lite steg nærmere å bli Rosenborg-spiller igjen. Han har fått en konkret kontraktstilbud fra RBK, skriver Adresseavisen.