- Jeg kommer tilbake

Kjetil André Aamodt er ved godt mot etter gårsdagens ankelbrudd. Nå satser han på comeback i januar.

- Han sier han gleder seg til å komme tilbake i trening, og håper og tror på et konkurransecomeback i januar, sier pappa Finn Aamodt til Dagbladet.

Skaden oppsto under gårsdagens storslalåmtrening til sesongstarten i østerrikske Sölden. Aamodt hektet i en port og falt stygt. Han klarte ikke å stå på høyrebeinet, og ble raskt fraktet med helikopter til universitetssykehuset i Innsbruck. Tidenes beste mannlige mesterskapsalpinist ble der operert i høyre ankel tidlig i går kveld.

- Kunne gått verre

- Kjetil fortalte at operasjonen gikk veldig bra, og at han følte seg ved godt mot. Nå har han fått beskjed av legen om å holde seg i ro i seks uker, og at han kan stå på ski to uker etter det, forteller Finn Aamodt, og legger til:

- Han er glad det ikke gikk verre. Det kunne vært hodet, nakken eller ryggen som hadde gått. Da hadde det sett skummelt ut. Men Kjetil er en tøffing, og dette skal han klare.

I dag klokka halv elleve vil en av verdens største idrettsutøvere noen gang holde pressekonferanse. Så starter rehabiliteringa.

Ingen langtidsplaner

- Det må gå gradvis, og han må være forsiktig så han ikke overbelaster ankelen. Men både vi og han håper på et comeback i januar eller februar, sier landslagssjef Atle Skårdal til Dagbladet.

Han er ikke bare glad for at hans mest suksessrike utøver kan fortsette på landslaget. Han er også glad fordi skaden er av en slik art at den etter all sannsynlighet ikke vil påvirke Aamodt etter karrieren.

- Når disse ukene med rehabilitering er over, vil han ikke merke noe mer til skaden. Den vil være et avsluttet kapittel. Det er godt å vite, sier Skårdal.

For halvannen uke siden sa Kjetil følgende til Dagbladet: «Jeg begynner å bli veldig stiv i kroppen, de tunge takene blir verre å ta og motivasjonen er selvfølgelig ikke hva den var. Dessuten ønsker jeg å få barn etter hvert.» Pappa Finn tror skaden kan gjøre sønnen mer tent når han kommer tilbake i bakken.

Yte enda mer

- Dette kan vise seg å slå positivt ut. Kjetil sa at dette kan komme til å spore til å yte enda mer i den delen av sesongen han forhåpentlig får med seg.

Med Aamodt ute i lang tid blir det en ekstra tung bør på resten av landslagsløperne. 32-åringen har vært synonymt med topplasseringer siden han som 21-åring ble olympisk mester i Super G i 1992.

- Det er klart det vil prege laget når en så god, seriøs og rutinert løper som Kjetil ikke er med. Men dette blir en ekstra utfordring for både løpere og støtteapparat. Vi må sørge for å ha både entusiasme og vilje i laget, og gjøre vår jobb på best mulig måte, sier Atle Skårdal.

SKADD TØFFING: Kjetil Aamodt ble fraktet på båre og kjørt til sykehuset i østerrikske Innsbruck etter at skaden oppsto under gårsdagens storslalåmtrening til sesongstarten i østerrikske Sölden. Han hektet i en port og falt stygt, men har ikke tenkt å gi opp. - Kjetil er en tøffing, og dette skal han klare, sier pappa Finn Aamodt til Dagbladet.