- Jeg kopierer Beckham

Ole Gunnar Solskjær avslører hemmelighetene bak suksessen som høyreving.

I David Beckham skadefravær med brist i ribbeinet, har Ole Gunnar Solskjær gått naturlig inn i rollen som høyreving i Manchester United. Det har blitt lagt merke til i England. Sjøl er ikke Solskjær overrasket over at det har fungert.

- Det har aldri vært noe problem for meg å spille venstre- eller høyrekant, fordi jeg har spilt så mange kamper for Norge der. Så å tilpasse seg den rollen er ikke vanskelig, sier han i et intervju med Manchester Evening News.

- Noen ganger når du spiller ving har du ansiktet mer mot mål enn ryggen, og det kan passe min spillestil bedre. Det skyldes ikke kampene som kantspiller for Norge, men snarere trening som yngre.

Legger inn til «seg selv»

Solskjær mener han kan utnytte spisserfaringen når han legger inn ballen fra kanten. Dessuten har han plukket opp noen triks fra mannen han for tiden vikarier for.

- Jeg er spiss av legning. Dermed vet jeg hvordan jeg selv ville hatt innleggene. Beckham legger inn slik det er meningen at innlegg skal slås, så jeg forsøker å kopiere det, forteller han.

Selv om det spekuleres i om Alex Ferguson vil overraske med David Beckham i lagoppstillingen i morgen, er den offisielle versjonen at han ikke er klar før om en uke. Dermed blir trolig Ole Gunnar Solskjær høyreving også i den enormt viktige toppkampen mot Arsenal.

Arsenal har haltet etter den fenomenale sesongåpningen. United trøblet i åpningen, men sjøltilliten er på topp igjen etter borteseieren mot Liverpool sist helg.

- Arsenal er et godt lag, men det er også vi. Og på en god dag kan vi slå hvem som helst. De har også tapt noen kamper denne sesongen, så hvorfor skulle vi ikke slå dem? undrer Solskjær.

- Jevnere enn noen gang

Liverpool har også vært ujevne denne høsten. Solskjær sier han venter seg den mest åpne tittelkampen på flere år.

- Alle tre lag har tapt, men det er også noen andre lag som ønsker å vinne tittelen denne sesongen, så jeg tror det blir jevnere enn noengang.

Møtene mellom Arsenal og United har vært de mest prestisjetunge kampene i England de siste årene. Det blir det også i morgen.

- Dette er tre poeng vi virkelig trenger, men vi kan ikke bli for opptatte av omstendighetene. Vi kan ikke begynne å tenke «dette er Arsenal» og bare bry oss om dem. Vi må konsentrere oss om vårt eget spill, så vil resultatet komme av seg selv, sier Ole Gunnar Solskjær.

(Dagbladet.no)

VIKARSUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har vært en vellykket erstatter for David Beckham på høyrevingen.