- Jeg kunne bare nyte spillet vårt

Gulljentene fortsetter i samme spor.

ÅRHUS (Dagbladet.no): Norge - Romania 30-23.

I kveld spilte gulljentene fra Beijing for første gang siden triumfen i OL. Den etterlengtede olympiske suksessen er nå historie. Oppkjøringen til EM i Makedonia er i gang.

Og Marit Breivik kan fort bli nødt til å bygge et på mange måter nytt lag til mesterskapet om seks uker.

Gro Hammerseng og Katja Nyberg vurderer i disse dager om de skal droppe EM. Else-Marthe Sørlie Lybekk har allerede takket nei. Disse tre spillerne har vært helt sentrale i byggverket til Breivik - ikke minst har rutinen deres vært viktig. I tillegg er også Gøril Snorroeggen uaktuell på grunn av sin skulderskade.

Parkerte Romania
I den første kampen i åttenasjonersturneringen som har samlet Europas beste landslag, møtte Norge et rumensk lag som også har som mål om å kjempe om medalje i EM.

Romania ble derimot effektivt stoppet av overmakten i Århus Arena.

- Jeg er veldig fornøyd med forsvarsspillet. Vi tettet bra rundt linjespillerne deres og er på hugget, sier Breivik til Dagbladet.no.

Det kladdet litt for de norske jentene fra start, noe som ikke akkurat kan settes på kontoen for bakrus etter OL-festen - for det er halvannen måned siden håndballheltene sang inn i Beijing-natta.

VANT: Tonje Nøstevold og de andre håndballjentene vant enkelt i kveld. Foto: Claus Fisker/SCANPIX
VANT: Tonje Nøstevold og de andre håndballjentene vant enkelt i kveld. Foto: Claus Fisker/SCANPIX Vis mer

I løpet av de første 17 minuttene tok ikke Katrine Lunde Haraldsen ett skudd, men Norge klarte likevel holde følge i målprotokollen. Da Viborg-målvakten begynte å plukke baller, stakk Norge fra.

Straffe etter straffe
Derfor gikk de til pause med en komfortabel seksmålsledelse, mye takket være fem mål på 13 minutter av Beijing-finalens store helt, Linn-Kristin Riegelhuth.

- Selv om jeg nesten ikke tok noen skudd slipper vi nesten ikke inn mål. Det var gøy å stå og se på angrepsspillet vårt. Jeg synes spillerne satte mange nye avtaler og jeg kunne bare nyte spillet, sier Lunde Haraldsen til Dagbladet.no.

Terese Pedersen sto mellom stengene etter hvilen, og hun tok litt mer enn Haraldsen i første. Men målvaktene hadde det ikke lett. Romania ble tildelt elleve sjumeterkast - og først den tiende klarte Haraldsen (som kom inn på tre straffer i 2. omgang) å redde.

Romania scoret med andre ord bare 13 spillemål - det sier alt om det norske forsvarsarbeidet.

Framover på banen ble det en del bom på de norske jentene, og de sleit derfor med å øke pauseledelsen utover i omgangen. Men bakover spilte de stort sett strålende hele kampen.

I sluttminuttene klinket Isabel Blanco til med tre raske scoringer - og Norge vant til slutt med sju mål.

- Det var morsomt å sette dem. Rett og slett deilig, sier Blanco til Dagbladet.no.

- Jeg kunne bare nyte spillet vårt