JEVN FORHÅNDSTIPPING: Åtte av 14 eksperter tror Seahawks vinner Super Bowl. Alle 14 er sikre på en jevn kamp. Her er Vince Lombardi-trofeet med Seattle Seahawks (t.v) og New England Patriots hjelmer. Foto: AFP PHOTO /  TIMOTHY  A. CLARY
JEVN FORHÅNDSTIPPING: Åtte av 14 eksperter tror Seahawks vinner Super Bowl. Alle 14 er sikre på en jevn kamp. Her er Vince Lombardi-trofeet med Seattle Seahawks (t.v) og New England Patriots hjelmer. Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARYVis mer

- Jeg kunne gitt fem grunner til hvorfor et av lagene vinner, men jeg gjetter egentlig bare

Ekspertene tror det blir historisk jevnt.

(Dagbladet:) I USA diskuterer ekspertene hvem som vinner søndagens Super Bowl. NFL.com har spurt 14 analytikere hvem de tror vinner, og ikke overraskende er det et jevnt race.

Av 14 analytikere tror åtte at Seattle Seahawks tar sin andre Super Bowl-seier på rad, mens seks av de spurte tror Patriots vinner.

Gjennomgående hos alle, er at det ikke vil skille mange poeng mellom lagene.

Hvorfor vinner Patriots? Av de seks som er sikre på at Massachusetts får et nytt trofé til staten, er det to som gjetter at Rob Gronkowski blir «Most Valuable Player», og to som tror stjerna Tom Brady stikker av med MVP-trofeet i tillegg til Super Bowl-seieren.

- New England er sinna, talentfulle og motivert til å endre samtaleemnet. Du vil aldri gå mot Bill Belichick, sier Adam Schein.

- Etter fjorårets utblåsning, vil vi få en klassiker på søndag. En brilliant Tom Brady vil sørge for at kampen går til overtid, sier Marc Sessler

BARE GJETTER: Den tidligere Baltimore Ravens-treneren Brian Billick, bare gjetter på hvem han tror vinner søndagens Super Bowl. Foto: AP Photo/Gail Burton
BARE GJETTER: Den tidligere Baltimore Ravens-treneren Brian Billick, bare gjetter på hvem han tror vinner søndagens Super Bowl. Foto: AP Photo/Gail Burton Vis mer

- Rob Gronkowski er den beste spilleren på banen. Enkelt og greit, sier Chris Wesseling til NFL.com.

- Russell Wilson vil finne svært få åpne recievers, mens Patriots vil kjøre på med en haug smertefulle «drives». Patriots vil til slutt få en tittel i deres Gronk-era, er Gregg Rosenthals grunn til at Patriots vinner Super Bowl.

Hvorfor vinner Seahawks? I motsetning til de seks som tipper Patriots-seier, er det litt klarer hvem de åtte som tipper Seahawks-seier har som favoritt til MVP-prisen. Fire av de åtte tipper quarterbacken Russell Wilson, mens to tipper på runningbacken Marshawn Lynch til prisen.

- Seattle har slått hver eneste gode quarterback og hvert eneste gode angrep. De er syke når det gjelder mentaliteten (som vi så mot Packers i NFC-tittelkampen), og selv om jeg tipper på mange poeng til lagene i denne kampen, så er det sant; forsvar vinner titler, sier Aditi Kinkhabwala.

- Disse lagene er så nære hverandre enn noen andre Super Bowl-motstandere jeg har sett tidligere. Men jeg tror det vil være flere Seahawks-fans der, så derfor tror jeg de vinner, sier Gil Brandt.

- Det mest dominerende forsvaret i nyere tid, er Kevin Patras grunn til at Seahawks vinner, i følge NFL.com.

- I hver eneste jevne kamp, heller jeg mot forsvaret. Og mens New England har hatt noen av sine beste forsvar de siste årene, holder jeg en knapp på de beste «Stop Troopsene» i ligaen, Seattle, sier Charles Davis.

- Jeg kunne gitt fem grunner til hvorfor en av lagene vinner, men jeg gjetter egentlig bare, sier Brian Billick.

Så nå gjenstår det bare å se på søndag, hvem som til slutt kan heve trofeet, og om kampen blir så jevn som ekspertene tror.