- Jeg kunne godt blitt utvist

BERGEN (Dagbladet): Brann- Vålerenga 3-1. - Straffe, hylte Hassan El Fakiri og gikk på trynet. - Filming, svarte en rasende Kjetil Rekdal. Og etterspillet startet med Brann-spillerens rette venstre. Som aldri ble straffet av dommeren.

Kjetil Rekdal fikk den første. Deretter kom Tom Henning Hovi (bildet) løpende til. Og da var Hassan El Fakiri så sint at armene gikk i alle retninger.

Sjøl burde han blitt sendt i retning garderoben.

- Jeg tente på alle pluggene, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Først prøvde han å filme til seg straffespark - deretter slo han meg i ansiktet.

- Men jeg var ikke helt god jeg heller og slang en del stygge kommentarer. Derfor spiller det ingen rolle at Hassan ikke ble utvist.

- Det bekymrer meg mer at vi taper en kamp hvor jeg føler vi er best.

Husker ikke Hovi

- Jeg mente det var straffe, sier Hassan El Fakiri.

- Kjetil Rekdal sa at jeg filmet. Og da gjorde jeg noe jeg ikke burde ha gjort og som jeg kunne blitt utvist for.

- Du skal ikke slå på en fotballbane, sier den Monaco-klare Brann-spilleren.

- Hva med Tom Henning Hovi?

- Var han der også? Det husker jeg ikke, sier Fakiri.

Før kampen hadde Brann-spilleren vært ute i avisene og sagt at han hater Vålerenga. Oppveksten i Lyn har gjort «Enga» til Hassan El Fakiris verste motstander. Og da han ruslet av banen var han lettet og fornøyd. Med både poengene og de 90 minuttene han fikk.

- Det er alltid godt å slå Vålerenga, sier Hassan.

I går kveld gjorde han det på alle måter.

Strålende Kvisvik

Krangelen i Vålerengas straffefelt skjedde etter 33 minutter. Da ledet Brann 1-0 etter et strøkent angrep hvor Raymond Kvisvik viste hvor god han er ute på venstrekanten. Og på den første stolpen var Mons Ivar Mjelde minst like god på hodet.

1-0 til Brann var rett og slett et praktmål.

VIF-trener Tom Nordlie var aldri opphisset over episoden som kunne gitt Vålerenga en snau time med spill 11 mot 10. Grunn: Han så det ikke.

- Jeg må ha holdt på med noe annet, sier han til Dagbladet.

- Men det er klart det kunne forandret kampen.

Når det ikke skjedde lot Vålerenga isteden Brann forandre en flott utlikning av Pascal Simpson - og en ellers godt gjennomført kamp - til tap. Kjetil Rekdal, som spilte sin beste VIF-kamp, sier:

Irritert Rekdal

- Slik jeg oppfatter kampen er vi best i 75 minutter. Vi viser at vi har kapasitet, skaper kjempesjanser, men gir bort pissemål. Og derfor står vi igjen med null poeng etter en god kamp. Sånt gjør meg forbanna.

- Hva kan dere gjøre?

- Hver og en av oss har alle gjort grove personlige feil på veien hit. Det er de vi er nødt til å få luket vekk, sier Rekdal.

- Vi taper på enda en dødball (2-1, Hellstad) og dårlig kommunikasjon mellom stopperne og keeper (3-1, Hellstad), sier Tom Nordlie. - Men det er personlige feil i den andre enden av banen også. For på så store sjanser som vi skaper så skal du score. Det er det som er så forbanna irriterende.

morten pedersen@dagbladet.no

TEMPERAMENT: Hassan El Fakiri (til høyre) har lyst til å ta Kjetil Rekdal etter episoden innenfor 16-meteren.
DRAMATIKK: Så blir det en liten match mellom Fakiri og Hovi .