PERFEKSJONIST: Knut Torbjørn Eggen (øverst, nummer to fra høyre) huskes som en perfeksjonist av lagkameratene. Sverre Brandhaug (nederst, ytterst til høyre) delte rom med Eggen da Rosenborg var på reise. Karl Petter Løken (øverst, nummer to fra venstre) husker også Eggen som en som tok seg av de yngre i klubben. Foto: Scanpix
PERFEKSJONIST: Knut Torbjørn Eggen (øverst, nummer to fra høyre) huskes som en perfeksjonist av lagkameratene. Sverre Brandhaug (nederst, ytterst til høyre) delte rom med Eggen da Rosenborg var på reise. Karl Petter Løken (øverst, nummer to fra venstre) husker også Eggen som en som tok seg av de yngre i klubben. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg kunne ha med meg tre par sko. Han hadde sju-åtte

RBK-legendene minnes «perfeksjonisten» Eggen.

PROTOKOLL: Send inn din siste hilsen til Knut Torbjørn Eggen her.

(Dagbladet): De tidligere Rosenborg-profilene Roar Strand, Karl Petter Løken og Sverre Brandhaug sørger over Knut Torbjørn Eggens bortgang.

- Det er helt tragisk. Jeg kjente Knut Torbjørn veldig godt, og hadde et veldig godt forhold til ham, sier Roar Strand til Dagbladet.

Han husker Eggen som en «fantastisk gledesspreder» som alltid hadde et smil på lur. Strand kom til Rosenborg i 1989, og da var Eggen en av personene som ønsket ham velkommen. 

SUPER PÅ ALLE MÅTER: Karl Petter Løken husker Eggen som en varm og inkluderende person. - Han var super på alle måter, sier NRK-eksperten. Foto: Pål Hansen  / Scanpix
SUPER PÅ ALLE MÅTER: Karl Petter Løken husker Eggen som en varm og inkluderende person. - Han var super på alle måter, sier NRK-eksperten. Foto: Pål Hansen / Scanpix Vis mer

- Han var en dyktig leder som hjalp oss med alt vi måtte lure på. Han var veldig flink til å ta seg av de yngre i klubben, sier Strand.

Slik husker også Løken ham.

- Slik var han. Knut Torbjørn brydde seg om det som skjedde rundt seg. Han tok godt i mot alle, sier Løken til Dagbladet og legger til:

- Han var super på alle måter. Det er ufattelig trist, og jeg føler veldig med familien.Det er mange som kommer til å savne ham, sier Løken.

- En ekte kamerat Bjørn Hansen husker også Eggen som et menneske som alltid brydde seg om de han hadde rundt seg.

TRAGISK: Roar Strand sørger over Knut Torbjørn Eggens bortgang. - Det er helt tragisk, sier RBK-legenden. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
TRAGISK: Roar Strand sørger over Knut Torbjørn Eggens bortgang. - Det er helt tragisk, sier RBK-legenden. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet. Vis mer

- Han var en ekte kamerat. En venn med en umiddelbar evne til å sette seg inn i andres situasjon. Jeg traff han ikke en eneste gang uten at han spurte hvordan jeg hadde det, sier Hansen til Dagbladet.

Hansen ser tilbake på Eggen som en stor person han kjente godt. En som var flink til å gi ros og anerkjennelse.

- Han var en Rosenborger. En stor, stor fotballmann. Trofast i forhold til vennskap og så lojal.

Kåre «Brutter?n» Ingebrigtsen var også en god venn av Eggen.

MINNEPROTOKOLL: På Lerkendal har de i dag hatt minnestund for Knut Torbjørn Eggen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MINNEPROTOKOLL: På Lerkendal har de i dag hatt minnestund for Knut Torbjørn Eggen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det er fryktelig trist. Tankene går til de som sitter igjen. Det er tragisk, sier en preget Ingebrigtsen til Dagbladet.

De to spilte sammen i mange år.

- Han var en fryktelig god samtalepartner. En som alltid tok seg tid. Han var utrolig omtenksom.

Perfeksjonist Strand beskriver som Eggen som en «utrolig seriøs» fotballspiller. Det gjør også mangeårig lagkamerat og romkamerat med Eggen, Sverre Brandhaug.

- Han var en perfeksjonist. Jeg kunne ha med meg tre par sko. Han hadde sju-åtte. Alt måtte gjøres for å være perfekt, forteller den tidligere Rosenborg-legenden overfor NTB.

Brandhaug kom til Rosenborg i 1981, og husker Eggen som en kompromissløs midtstopper. De to ble gode venner, og delte rom sammen da laget var ute på reise. - Knut Torbjørn var en kompromissløs midtstopper. Da jeg kom til Rosenborg i 81, spilte han sammen med Trond Sollied. Jeg kjente ham ikke så godt i starten, men de siste årene bodde vi på rom sammen under treningsleirer, sier Brandhaug.

Nyter stor respekt i FFK Eggen markerte seg også som trener. Han trente Aalesund i to sesonger, Moss i fem og Fredrikstad i seks. I sistnevnte klubb tok han FFK fra andredivisjon til Tippeligaen. I 2006 tok han cupgull med «Aristokratene».

HALV STANG: Det flagges på halv stang utenfor Lerkendal i dag.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HALV STANG: Det flagges på halv stang utenfor Lerkendal i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Han nøt enormt stor respekt både i Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad by for den jobben han gjorde i en vanskelig periode. Han var en av de viktigste faktorene til at FFK kom seg oppover i seriesystemet igjen. Han var sentral i snuoperasjonen og veldig mange her er lei seg, sier styreleder i FFK, Svein Johannessen til NTB.

Også i Moss minnes man Knut Torbjørn Eggen i dag.

- Han har vært veldig viktig for Moss Fotballklubb, og vi er utrolig takknemlig for alt det han har gjort for klubben. Det er så tragisk det som har skjedd nå, og det var ikke en enkel beskjed å få i dag tidlig, sier styreleder Geir Henæs i Moss FK til Dagbladet.

EN EKTE VENN: Slik huskes Knut Torbjørn Eggen av Bjørn Hansen: - Han var en ekte kamerat. En venn med en umiddelbar evne til å sette seg inn i andres situasjon. Jeg traff han ikke en eneste gang uten at han spurte hvordan jeg hadde det.
Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
EN EKTE VENN: Slik huskes Knut Torbjørn Eggen av Bjørn Hansen: - Han var en ekte kamerat. En venn med en umiddelbar evne til å sette seg inn i andres situasjon. Jeg traff han ikke en eneste gang uten at han spurte hvordan jeg hadde det. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet. Vis mer
MINNES EGGEN: Trond Henriksen skriver en hilsen til Knut Torbjørn Eggen i minneprotokollen til Knut Torbjørn Eggen på Lerkendal. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MINNES EGGEN: Trond Henriksen skriver en hilsen til Knut Torbjørn Eggen i minneprotokollen til Knut Torbjørn Eggen på Lerkendal. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer