FERDIG:  Sir Bradley Wiggins har lagt opp. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Sir Bradley Wiggins har lagt opp. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg kunne holdt på i ett eller to år til, men jeg vil ikke ta en Gerrard

Bradley Wiggins håner Gerrard.

Syklisten Bradley Wiggins hevder han gjør lurt i å gi seg etter neste års OL i Rio - for ikke å ende opp som fotballspiller Steven Gerrard.

Briten sier i et intervju med The Times at han kunne fortsatt å konkurrere for Team Sky etter Rio-OL i 2016, men i stedet ønsker han å gi seg på topp.

- Jeg kunne holdt på i ett eller to år til, men jeg vil ikke ta en Steven Gerrard hvor alle tenker «tok han ett år for mye?», sier han til avisen ifølge ESPN.

7. juni skal Wiggins gjøre et forsøk på å knuse timerekorden på bane. Han er ikke i tvil om at han kommer til å slå Alex Dowsetts ferske verdensrekord, men utfordringen blir å holde hodet kaldt under en så stor begivenhet.

Ifølge Wiggins var det der Gerrard mislyktes da han ble utvist under ett minutt etter at han ble byttet inn mot Manchester United i mars.

- Utfordringen er å tåle varmen, publikum og å holde seg rolig når publikum jager deg fram. Å ikke gjøre som Gerrard da han kom inn, sparket noen og ble utvist i løpet av ett minutt. Det handler om kontroll. Runde etter runde. I 220 runder, sier 35-åringen.

I intervjuet forteller han også om hvordan tiden har vært etter at han bestemte seg for å legge opp.

- Det har vært strålende, for å være helt ærlig. Jeg har kjempet i flere år og måtte bevise både det ene og det andre. Nå når jeg har sagt at jeg legger opp, sier alle «å, så synd. Vi kommer til å savne deg». Det er litt som å dø, alle følelsene kommer ut slik som det gjorde med Amy Winehouse, sier han.

(NTB)