Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne ikke se ballen

Djokovic stoppet av Nadal og linsetrøbbel.

ØYNENE PÅ BALLEN: Serbiske Novak Djokovic fikk etter hvert problemer med linsene i kampen mot Rafael Nadal.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
ØYNENE PÅ BALLEN: Serbiske Novak Djokovic fikk etter hvert problemer med linsene i kampen mot Rafael Nadal.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensener Rafael Nadal er på vei mot semifinale i verdenstourfinalen etter å ha slått Novak Djokovic i strake sett onsdag.

Den serbiske verdenstreeren ga Nadal hard kamp til 4-4 i første sett, men resten av kampen ble lett match for spanjolen etter at Djokovic fikk problemer med kontaktlinsene.

Djokovic gnidde seg i øynene og slet med å se ordentlig. Han fikk legetilsyn før annet sett og var tydelig frustrert. Han gjorde et forsøk på å komme tilbake i kampen, men Nadal viste ingen nåde og vant 7-5, 6-2.

- Jeg vil ikke komme med unnskyldninger, men det var helt umulig på spille. Jeg kunne ikke se ballen, særlig ikke på returene. Jeg trengte tid for å fikse problemet, men jeg fikk det ikke. Alle maste på meg. De ville ha meg tilbake på banen, sa Djokovic.

Heller ikke Nadal var fornøyd. Han reagerte på at dommeren ba ham bruke mindre tid mellom servene.

- Djokovic fikk sju minutters medisinsk timeout, mens regelen sier tre. Det var ikke noe problem for meg å vente, men da burde det ikke være noe problem at jeg brukte fem sekunder for mye mellom hvert poeng, sa han.

Nadal har to seirer og har full fart mot semifinale. Likevel er intet avgjort i gruppen.

Overvant nervene Wimbledon-finalist Tomas Berdych holdt liv i håpet om semifinaleplass med klar seier over Andy Roddick tidligere onsdag. Berdych vant enkelt 7-5, 6-3.

- Jeg var lammet av nerver i min første kamp, men i dag gikk det mye bedre. Nå trenger jeg «bare» å slå Rafael Nadal for å gå videre, sa Berdych.

Djokovic feide ham av banen i åpningskampen mandag, men siden det er gruppespill fikk Berdych en sjanse til å rette opp inntrykket.

Tsjekkeren er den eneste av de åtte spillerne i sesongavslutningen som ikke har vunnet en ATP-turnering i år, men sist han var i London slo han ut Roger Federer på vei mot Wimbledon-finale.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!