- Jeg kunne ikke tilgitt meg selv om jeg hadde skadet meg

Derfor starter ikke Kjetil Jansrud søndag.

SÖLDEN (Dagbladet): Da Kjetil Jansrud røyk korsbåndet under super G i alpin-VM i Schladming forrige sesong, visste han at det kom til å bli en lang opptreningsperiode.

Likevel håpet han i det lengste å få kjøre verdenscupåpningen i Sölden søndag.

Det skal han som kjent ikke gjøre.

- Jeg gjør dette fordi jeg prøver å være smart. Om jeg er det eller ikke er vanskelig å si, for jeg kunne sannsynligvis kjørt i Sölden. Kneet er superbra, jeg tror jeg er i ganske bra fysisk form og jeg kjører bra på ski, så alt skulle tilsi at jeg kunne kjøre her, sier Jansrud til Dagbladet.

Starter i Canada
Jansrud trener i nabodalen til Sölden, og har bestemt seg for å satse maksimalt på å gjøre comeback i verdenscupen i Lake Louise i Canada i månedsskiftet november/desember.

- I Lake Louise får man en helt annen åpning på verdenscupen, da starter det med tre dager med utfortrening, mens her blir det bare å banke stavene sammen og kjøre. Hvis det da plutselig er dårlig vær og forhold på søndag er det ikke sånn at jeg får lov til å bare ta av meg stavene og si at jeg ikke kjører. Er jeg på start så er jeg på start, forteller Jansrud.
 
Men selv om han nå ikke ikler seg startnummer kommer han heller ikke til å se på når konkurrentene gyver løs på OL-sesongen på Rettenbach-breen i østerrikske Sölden.

- Nest etter å kjøre selv er det å se på det jeg syns er mest kult. Det går ikke nå, nå blir det trening. Men det er så tett her at vi kan være inne med walkie-talkie og høre på tidene underveis i rennet. Så jeg komer til å følge med underveis i treninga på tider og sånn, sier Jansrud.

Rennhode
Etter over et halvt år med opptrening av korsbåndet er jansrud i tvil om han hadde taklet å bli skadd om han hadde stilt til start på søndag. Og skader, det er som kjent en del av gamet når man er i verdenstoppen i alpin skikjøring.

- Jeg kunne ikke tilgitt meg selv om jeg hadde skadet meg på søndag. Jeg føler jeg er så godt i gang og er i så god form... Korsbåndet blir bare sterkere og sterkere, og nå får jeg enda en måned å trene på. Det er dobbeltsikring, da, om man kan kalle det det, sier han.

- For det er en forskjell mellom renn og trening?

- Ja, det blir jo aldri helt likt selv om man presser seg på trening. Det er jo det med rennhodet, da. De siste prosentene får du bare ikke ut på trening.