70 SEIRER: Roger Federer tok sin 70. tittel etter sin 100. finale i det som har vært en tenniskarriere uten sidestykke.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
70 SEIRER: Roger Federer tok sin 70. tittel etter sin 100. finale i det som har vært en tenniskarriere uten sidestykke.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

- Jeg kunne ikke vært lykkeligere eller mer utmattet

Ny milepæl for Federer i sesongavslutningen.

Lenge så det ut til å bli et dårlig år for Roger Federer, men han toppet en suveren sesongavslutning med seier i verdenstourfinalen i London.

Jo-Wilfried Tsonga ble slått 6-3, 6-7 (6-8), 6-3 i finalen, og Federer er den første som har vunnet den prestisjetunge sesongavslutningen seks ganger.

Søndag spilte han sin 100. finale og tok den 70. tittelen. Sveitseren brukte to timer og 18 minutter på å ta sin 17. strake seier. Han har vunnet tre turneringer på rad, i Basel, Paris og London.

- Jeg kunne ikke vært lykkeligere eller mer utmattet, sa Federer. Han hadde matchball allerede i annet sett, men Tsonga avverget den og vant settet i tiebreak. I tredje sett var Federer for god.

- Jo sugde all min energi ut av meg i dag. Jeg er veldig glad for at sesongen er over nå, men enda mer glad for at den endte på denne måten, sa Federer.

Han har slått Tsonga tre søndager på rad etter å ha møtte franskmannen i finalen også i Paris og deretter i første gruppekamp i London.

- Jeg gratulerer deg, Roger. Tre tap på rad er litt vanskelig å svelge. Uten deg kunne jeg kanskje vinne noen titler jeg også, men du er her, og du er den beste, sa Tsonga henvendt til sin overmann.

Federer vant bare en tittel, i Doha, før den uimotståelige sesongavslutningen. Med seieren i London klatret han forbi Andy Murray og inntar tredjeplassen på verdensrankingen igjen.

Novak Djokovic og Rafael Nadal er foran ham, men Federers form på tampen av høsten vitner om at hans dager som verdensener og Grand Slam-tittelgrossist sannsynligvis ikke er over for godt.

(NTB)